Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 05-12-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.10 u) Donderdag, 5 december 2002

District Kerkrade

Kerkrade; diefstal dennen(kerst-)boom
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht, omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat iemand, buiten bij een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade een dennenboom / kerstboom had gestolen. De dennenboom was inmiddels in een auto geladen en men was ermee weggereden. De politie traceerde op de Brunssummerweg in Landgraaf een auto waaruit een dennenboom stak. Een van de inzittenden, een 25-jarige man uit Landgraaf bekende de dennenboom in Kerkrade te hebben gestolen en in de auto te hebben geladen. De dennenboom werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; inbraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Carboonstraat in Kerkrade. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit de winkel binnengedrongen en hebben een aantal computers gestolen. Er moet nog worden nagegaan wat / hoeveel er precies is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen; schoolgaande jeugd
De politie heeft afgelopen woensdagmorgenvroeg (07.30 tot 08.30 uur) op de Burg. Teheuxweg in Gulpen de schoolgaande fietsende jongeren gecontroleerd in het kader van verkeersveiligheid. Daarbij bleken totaal 11 fietsende jongeren geen voor-/ achterverlichting op hun rijwiel te voeren, of dat er geen bel op de fiets aanwezig was. Deze elf jongeren werden in de gelegenheid gesteld om binnen uiterlijk 1 week de geconstateerde gebreken te herstellen / aan te brengen en dit bij de politie te komen laten zien. Bij het niet, of te laat laten zien van de herstelling/voorziening, maakt de politie meteen proces-verbaal op.

Vaals; strijkers
Afgelopen woensdagavond zag en hoorde de politie hoe een jongeman, die achterop bij iemand op de bromfiets zat, onder het rijden op de Bosstraat in Vaals vuurwerk weggooide dat vervolgens met een knal tot ontploffing kwam. Ook daarna hoorde de politie her en der in het Vaalse dat er vuurwerk werd afgestoken. Even later, op de Maastrichterlaan zag de politie dat de jongens op de bromfiets waren gestopt. Bij nadere controle bleek een van hen totaal 47 zogenaamde strijkers bij zich te hebben. Die werden in beslag genomen. De politie heeft beide verdachten proces verbaal aangezegd.