Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Donderdag 5 december 2002

Maastricht, snelheidscontrole.

Donderdagmorgen 5 december 2002 heeft tussen 07.30 en 09.30 uur op de Rijksweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1272 motorvoertuigen die de radarauto van de politie passeerden. 115 bestuurders bleken zich niet te houden aan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bleek een personenauto te zijn die de radarauto voorbij reed met een snelheid van 95 km per uur. De auto werd staande gehouden waarna een proces-verbaal werd uitgeschreven. In april 2003 mag de 21 jarige bestuurder zich verantwoorden bij de Officier van Justitie. De meeste overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd, omdat de toppers ter plaatse werden staande gehouden.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.
Woensdagmiddag 4 december 2002 heeft omstreeks 18.30 uur op de Sint Gerardusweg te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een fietser gewond raakte.
Deze laatste reed vanaf de Heerderdwarsstraat de Sint Gerardusweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een over de Sint Gerardusweg uit de richting van de John F. Kennedybrug rijdende bestelauto welke bestuurd werd door een 44 jarige inwoner van Maastricht. De bestuurder zag de fietser pas op het laatste moment de wge oprijden en moest een noodstop maken, maar raakte de fietser toch behoorlijk hard en kwam daarna nog eens te vallen. De 21 jarige fietser werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een veder onderzoek in.

Maastricht, winkeldiefstallen.
De politie maakte woensdag 4 december 2002 tegen drie winkeldieven proces-verbaal op.
Een 36 jarige inwoner van Maastricht ontvreemdde woensdagmiddag uit een supermarkt aan Plein 1992 drie blikjes bier met een waarde van net over 1 euro, maar werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen door het personeel. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Daar kreeg hij een transactievoorstel uitgereikt van 115 euro. Woensdagmiddag werd tegen een 32 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat hij uit een schoenenwinkel aan de Muntstraat te Maastricht een paar schoenen wegnam. Deze schonen stopte hij in zijn jas weg en dacht dat de diefstal onopgemerkt zou blijven. Aan de uitgang werd hij echter ter verantwoording geroepen door het personeel. Hij zette het echter op een lopen maar werd in de Kleine Staat in zijn kraag gegrepen door een personeelslid. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief opgehaald waarna aan het bureau tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Van het winkelbedrijf heeft hij een verbod uitgereikt gekregen om nog in de zaak te komen.

Maastricht, fietscontrole.
Woensdagmorgen 5 december 2002 heeft op de d Artagnanlaan te Maastricht tussen 07.00 en 08.45 uur een fietscontrole plaatsgevonden van de schoolgaande jeugd.
In het totaal werden 49 jeugdigen fietsers gecontroleerd. 24 fietsen bleken niet in orde te zijn. Gebreken werden vastgesteld aan de verlichting, de remmen en/of de reflectie. Alle overtreders hebben een toonbriefje gekregen dat zijn binnen een week de gebreken moeten herstellen en deze herstelde gebreken moeten laten zien aan de politie. Wordt de herstelde fiets binnen de gestelde termijn niet ter controle aangeboden volgt automatisch een proces-verbaal.