Ingezonden persbericht


SiteScape helpt kansarme jeugd met schenking aan internationale onderwijsorganisatie

Maynard, Mass. (2 december 2002) SiteScape Inc., de toonaangevende ontwikkelaar van webgebaseerde software en services voor samenwerking en communicatie, doneert software ter waarde van meer dan $ 20.000,-- aan het Global Education Partnership (G.E.P.). G.E.P. is een internationale organisatie die tot doel heeft jongeren in staat te stellen onderwijs en scholing te volgen, om ze een goede kans op de arbeidsmarkt te bieden.

De schenking, in de vorm van SiteScape Enterprise Forum software, zal worden gebruikt om de contacten tussen leerlingen en leraren te verbeteren in de G.E.P. organisaties in de Verenigde Staten, Kenia, Tanzania, Guatemala en Indonesië. Met Enterprise Forum heeft G.E.P. nu de beschikking over een platform waarmee de onderlinge communicatie en samenwerking sterk verbeterd kan worden.

G.E.P. verwacht organisatorische en geografische grenzen te doorbreken door haar 2600 werknemers, leerlingen en partners een totaaloverzicht te bieden van alle informatie, projecten en activiteiten in de 5 locaties. SiteScape Forum communicatiesoftware vormt de basis van G.E.P.'s wereldwijde intranet. Met de lancering van dit intranet worden interne netwerken van studenten, leraren en samenwerkingspartners nu professioneel ondersteund met discussiefora, agendabeheer en workflow-mogelijkheden.

Een van de eerste doelen is het aanleggen van een 'best practices' dossier, waarin leraren hun ervaringen over effectieve onderwijsmethoden kunnen uitwisselen. De Raad van Bestuur van G.E.P. zal Forum gebruiken om belangrijke zaken tussen twee vergaderingen in te behandelen en om snel en efficiënt informatie uit te wisselen met de medewerkers in het veld.

G.E.P. is voornemens SiteScape Forum in de klassen beschikbaar te stellen, zodat leerlingen gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren, bijvoorbeeld in het project 'Uitwisseling wereldkennis'. Hierbij stellen leerlingen vragenlijsten samen over onderwerpen als cultuurvergelijkingen, economische analyses en interculturele zakelijke vaardigheden. Deze vragenlijsten worden aan leerlingen in andere landen gestuurd met als doel te leren hoe men daar leeft, woont en werkt. Tot nu toe was het distribueren, verzamelen en verwerken van de gegevens een probleem; SiteScape Forum's enquêtefaciliteit lost dat probleem in een keer op.

Jason Wares, Directeur Programma Ontwikkeling van G.E.P. zegt: "De groepen waar wij ons op richten kunnen hun kennis enorm verrijken nu via SiteScape Forum wereldwijd alle informatie van onze vestigingen wordt ontsloten. Met deze software kunnen onze medewerkers uit meer bronnen putten en hebben onze partners sneller en beter toegang tot onze gegevens, waardoor het niveau en de kwaliteit van onze opleidingsprogramma's verder verbeteren."

Timothy P. Butler, SiteScape's President and CEO, voegt toe: "Software voor samenwerking wordt steeds belangrijker in organisaties. SiteScape Forum wordt veel gebruikt voor onderwijs- en studiedoeleinden; door universiteiten en hogescholen, door non-profit organisaties en door bedrijven die er hun interne bedrijfsopleidingen mee ondersteunen. Het verheugt ons dat wij door het schenken van onze software en diensten kunnen bijdragen aan het belangrijke doel dat Global Education Partnership nastreeft.

Over Global Education Partnership (G.E.P.)

G.E.P. is een non-profit 501(c)(3) organisatie met vestigingen in de Verenigde Staten van Amerika (Oakland, Californië), Kenia, Guatemala, Tanzania en Indonesië. De missie van Global Education Partnership is "jongeren toegang te verschaffen tot onderwijsmogelijkheden waardoor zij de kans krijgen zich te ontwikkelen en beter inzetbaar worden op de arbeidsmarkt." Achterliggende gedachte van de programma's die G.E.P. biedt aan kansarme groepen in Amerika en in ontwikkelingslanden is, dat structurele ontwikkeling - waarbij mensen mogelijkheden krijgen zichzelf en hun leefgemeenschappen te ontplooien - alleen mogelijk is als mensen die deelnemen aan een programma niet gezien worden als ontvangers, maar als deelnemers die betrokken zijn bij de samenstelling en het invoeren van een programma dat past bij hun behoeften. Zie voor meer informatie over G.E.P.: http://www.geponline.org.

Over SiteScape

SiteScape Inc. ontwikkelt en levert webgebaseerde software en diensten voor samenwerking en kennisuitwisseling. SiteScape Enterprise Forum software en WebWorkZone, de gehoste versie, stellen medewerkers, klanten, zakenpartners en leveranciers in staat gemakkelijk en effectief te communiceren en informatie te delen in een veilige, webgebaseerde omgeving. De producten van SiteScape ondersteunen bedrijfsprocessen als kennismanagement, projectmanagement, communities of practice, workflow en e-learning. De onderneming heeft talloze Fortune 1000 en Global 500 klanten, onder meer uit de volgende branches: energie, bouw, industrie, handel, onderwijs, gezondheidszorg en overheid. Kijk voor meer informatie over SiteScape op http://www.sitescape.com.

# # # #

SiteScape en SiteScape Forum zijn geregistreerde handelsmerken van SiteScape, Inc.

Met vriendelijke groet,

Sarah Shackley

European Marketing Associate

Mob no: 0031 621 240 825

sshackley@sitescape.com