Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-12-2002
1e Persbericht van donderdag 5 december 2002

Berichten uit de regio

Bladel: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole gisterenmiddag tussen 13.30 uur en 14.30 uur op de Van Dissellaan en de Europalaan zijn 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Son: Verkeerscontrole
Gisterenmorgen is er van 07.30 uur tot 07.50 uur een verkeerscontrole gehouden op de Kanaalstraat. 12 bestuurders werden bekeurd omdat zij linksaf sloegen waar dit door borden verboden is.

Best: Inbraak in een woning
In een woning aan de Nieuwstraat is dinsdag tussen 17.30 uur en 18.45 uur ingebroken. Men is binnen gekomen door vernieling van een ruit van een zolderkamer. Uit de woning zijn sieraden, een videocamera en een videorecorder weggenomen.

Deurne: Bekeuringen voor bellen tijdens het rijden Gisterenmiddag zijn er bij een rijdende controle 3 automobilisten bekeurd, 2 voor het bellen tijdens het rijden en 1 voor het rijden door rood.

Gemert / Laarbeek: Verlichtingscontrole
In Gemert, Bakel en Beek en Donk zijn op verschillende plaatsen verlichtingscontroles gehouden. 15 fietser / bromfietsers zijn geverbaliseerd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Eindhoven: Onder invloed
Woensdagavond is op de Boschdijk een 60-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man was kort ervoor tor driemaal toe tegen de achterzijde van een voor hem staande personenauto gereden. Toen de 37-jarige bestuurder van de aangereden auto, uit Best de verdachte dwong om te blijven wachten tot de politie kwam viel de verdachte achter het stuur in slaap. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 15 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhoudingen na diefstal bromfiets
Een 34-jarige inwoner van Helmond is woensdagavond om 20.10 uur, als verdacht van heling van een gestolen bromfiets aangehouden. In de woning van de verdachte werd een van diefstal afkomstige bromfiets aangetroffen. Deze bromfiets was kort ervoor op de Azalealaan weggenomen. Om 21.55 uur werd een 37-jarige inwoner van Helmond aangehouden als verdacht van diefstal van deze bromfiets. De 37-jarige werd voor onderzoek ingesloten en de andere verdacht kon na verhoor naar huis