FNV BOUW

FNV Bouw zet juridische procedure Van Wijnen voort

FNV Bouw laat het er niet bij zitten dat de kantonrechter in Arnhem de bond 'niet ontvankelijk verklaart' in de juridische procedure bij Van Wijnen. De bond had graag gezien dat de betrokken stakers nog vóór de Kerst de bonus van 300 euro hadden ontvangen. Nu de kantonrechter deze eis niet inwilligt, zal de bond daarvoor een 'bodemprocedure' beginnen. FNV Bouw handhaaft zijn stelling dat deelname aan een staking wordt belemmerd nu niet-stakers achteraf van deze werkgever een bonus hebben ontvangen. Bovendien vindt FNV Bouw dat de kantonrechter te lichtvaardig over de 'juridische groepsactie' heenstapt.

'Groepsactie' is er voor belangenbehartigers, met de bedoeling dat de anonimiteit van de klagers gewaarborgd blijft. De kantonrechter vindt dat FNV Bouw namen moet noemen van degenen voor wie de bond optreedt. Daar werkt FNV Bouw niet aan mee omdat de bond - net als bijvoorbeeld de
Consumentenbond - moet kunnen optreden voor leden zonder dat hun namen bekend worden gemaakt. De bond betreurt ten zeerste dat de kantonrechter niet toekomt aan de benadeling van de stakers, die in strijd is met eerdere jurisprudentie.

Voor de redactie,