Ingezonden persbericht

Amsterdam, 5 december 2002

Wolfgang Mayrhuber volgt Jürgen Weber op als CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur
Raad van Commissarissen Lufthansa verzekert continuïteit met vroegtijdige benoeming

De Raad van Commissarissen van Lufthansa heeft de vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Lufthansa AG, Wolfgang Mayrhuber, benoemd als opvolger van de huidige voorzitter en Chief Executive Officer, Jürgen Weber. Mayrhuber zal het roer overnemen tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders op 18 juni 2003.

"Deze vroegtijdige benoeming verzekert de continuïteit in de leiding van de Groep", aldus Klaus Schlede, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Schlede roemt de inzet van Weber die 35 jaar aan Lufthansa verbonden is. Gedurende zijn termijn als voorzitter en CEO is Weber verantwoordelijk geweest voor de implementatie van een serie belangrijke beleidsbeslissingen op het gebied van sanering, herstructurering en de privatisering. Onder leiding van Weber zijn Lufthansa en de Star Alliance, waartoe Lufthansa het initiatief nam, wereldspelers geworden.
Weber feliciteerde Mayrhuber namens de Raad van Bestuur: "Met Wolfgang Mayrhuber aan het roer in deze moeilijke tijden is het bedrijf goed uitgerust voor de toekomst. Dat is een belangrijk signaal voor onze klanten, aandeelhouders en medewerkers." De aandeelhouders zal worden voorgesteld om Jürgen Weber te benoemen tot Commissaris.

Als lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep is Wolfgang Mayrhuber nu verantwoordelijk voor de passagiersactiviteiten. Met ingang van 1 april 2002 was hij tevens vice-voorzitter. Onder passagiersactiviteiten vallen - behalve het vervoer - strategisch belangrijke zaken als de infrastructuur, allianties en deelnemingen en kwaliteitsmanagement. Daarmee is Mayrhuber verantwoordelijk voor de belangrijkste activiteit van de Groep die wereldwijd werkgelegenheid biedt aan 30.000 mensen in de lucht en aan de grond. Een grote competentie op het gebied van techniek en luchtvaart, gerenommeerde service en een uniek wereldomvattend netwerk in samenwerking met de partners van de Star Alliance zijn de waarden verbonden aan de luchtvaartmaatschappij die Mayrhuber nu leidt.

Mayrhuber is een 'Lufthanseat' in hart en nieren met een ervaring van meer dan 30 jaar in het bedrijf. Hij kwam bij Lufthansa op 1 februari 1970 als ingenieur in Hamburg.Na een aantal functies in MRO (Onderhoud, Reparatie en Controle) te hebben doorlopen, werd hij benoemd tot Executive Vice President en Chief Operating Officer Techniek van Lufthansa op 1 november 1992. In de vroege jaren negentig verwierf Mayrhuber zich een bijzondere ervaring als leider van het saneringsteam dat Lufthansa weer sterk maakte. Aansluitend werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Lufthansa Technik AG toen dit bedrijf in oktober 1994 verzelfstandigd werd. In die hoedanigheid speelde hij een belangrijke rol in de voortdurende ontwikkeling van dit bedrijf tot een wereldwijde leverancier van MRO-diensten met 23 vestigingen wereldwijd. Na zes jaar op deze post werd Wolfgang Mayrhuber op
1 januari 2001 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Lufthansa AG.

Wolfgang Mayrhuber is op 22 maart 1947 geboren in Waizenkirchen (Oostenrijk). Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Steyr (Oostenrijk) en het Bloor Institute in Canada. In de herfst van 1990 rondde hij een Executive Management Training aan het Massachusetss Institute of Technology (MIT) in Boston af.

Foto op aanvraag beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs,
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl

Wouter Rutten
Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon: +31(0) 23 540 04 24
Fax: +31(0) 23 535 48 06
Mobiel: +31(0) 6 20 49 91 68
www.vanluyken.nl