Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Verlenging instelling RGO

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-ADV 2329093 en DBO-ADV 2329086

4 december 2002

Hierbij stel ik, in overeenstemming met het gevoelen van de ministerraad en zoals voorgeschreven in artikel 2 lid 2 van de Raamwet sectorraden onderzoek en ontwikkeling, u op de hoogte van mijn voornemen de instelling van de Raad voor Gezondheidsonderzoek met een volgend tijdvak van 6 jaar te verlengen.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Wekzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Verlenging instelling RGO 1. Verlenging instelling RGO

Besluit van

tot verlenging van het Besluit Raad voor
gezondheidsonderzoek

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van november 2002, kenmerk DBO-ADV 2324142, in overeenstemming met Onze Ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Economische Zaken; Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Raamwet sectorraden onderzoek en ontwikkeling;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Artikel 1
Het Besluit Raad voor gezondheidsonderzoek wordt verlengd met een tijdvak van zes jaar.

Artikel 2
Dit besluit treedt in werking met ingang van 20 november 2002. Indien het Staatsblad waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 19 november 2002, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het wordt geplaatst en werkt het terug tot en met 20 november 2002.

Onze Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is belast met de uitvoering van dit besluit, dat in het Staatsblad zal worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

Memorie van Toelichting

Artikel 2 van de Raamwet sectorraden onderzoek en ontwikkeling bepaalt dat de instelling van en sectorraad geschiedt voor een tijdvak van zes jaren, dat bij Koninklijk besluit telkens met eenzelfde tijdvak kan worden verlengd.
Het vigerende besluit houdende instelling van een Raad voor gezondheidsonderzoek vervalt op 20 november 2002, behoudens verlenging.
Er zijn goede redenen de instelling van de Raad voor gezondheidsonderzoek te verlengen. Het huidige werkprogramma dat leidt tot advisering in 2003, kent een aantal onderwerpen die zeer opportuun zijn, zoals arbeids- en bedrijfsgeneeskunde, infectieziekten, en public health. Ook voor de komende jaren is het de verwachting dat er een zinvol werkprogramma kan worden opgesteld.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,