Politie Zaanstreek-waterland

15:20 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN
Controle rood licht
In een half uur tijd kregen vier bestuurders een proces-verbaal omdat zij niet stopten voor het rode verkeerslicht.


**

16:35 04-DEC-02
loc.: PURMEREND, CENTRUM
Controle bromfietsen blijkt nodig
Tussen 14.00 uur en 16.00 uur een bromfietscontrole. In totaal 42 brom/ snorfietsen gecontroleerd.
Resultaat:
overschrijden max. constructie snelheid: 23 p.v.'s verlichting blauwe lampjes: 2 p.v.'s
niet voorzien zijn van gele plaat: 1 p.v.
gladde band: 1 p.v.
niet dragen helm: 3 p.v.'s

Kortom: 30 p.v.'s op 42 brom/snorfietsen geeft aan, dat deze controles nodig zijn in Purmerend.


**

16:27 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, HOOFDTOCHT
Laagvlieger
Van een 19-jarige man uit Zaandam werd de bromfiets in beslaggenomen, omdat hij reed met een snelheid van ong. 130 km/u!!


**

16:59 04-DEC-02
loc.: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Diefstal taxi
Tussen 07.00 uur en 16.00 uur werd vanuit een garage een taxi weggenomen. Het betreft een witte Mercedes E200 met het kenteken 46-GH-GF. Auto 's avonds teruggevonden in Hoorn.


**

17:15 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT 49
Diefstal kleding
In het kader van het project Puntmuts werden twee verdachten (twee vrouwen uit Amsterdam van 21 en 27 jaar) aangehouden. Zij hadden voor ¤ 400,- aan kleding weggenomen vanuit het filiaal van H&M. Rapp's zagen de beide dames met lege tassen naar binnen gaan en met volle tassen naar buiten komen. De beide dames vervolgens gecontroleerd en er bleek inderdaad een groot aantal kledingstukken in de tassen te zitten. De tassen bleken te zijn geprepareerd en

de alarmlabels zaten nog aan de kledingstukken. Verdachten gehoord, afstand van de kleding laten doen en weer heengezonden.


**

18:55 04-DEC-02
loc.: KROMMENIE, CANAVERALSTRAAT
Camera weg na inbraak
Vanuit en woning verdween een digitale camera. Men kwam binnen door aan de achterzijde een raam te vernielen.


**

19:18 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, HEUKELSSTRAAT
Opel weg
Vanaf de openbare weg werd een grijze Opel Kadett met het kenteken TY-71-GV weggenomen.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-051202

03/04-DEC-02
ZAANDAM, DIVERSE LOCATIES
Verkeerscontroles
Op de kruising Provincialeweg Zaandam-Castricum/ Albert Heijnweg in Zaandam werd dinsdag van 13.30 uur tot 15.20 uur een roodlicht controle gehouden. Elf automobilisten reden door het rode licht. Een automobilist die zijn autogordel niet om had, ontving ook een boete. Woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:30 uur werden bestuurders en inzittenden op de Peperstraat in Zaandam op het gebruik van de autogordel gecontroleerd. In totaal werden 26 bestuurders aan de kant gezet. Zij ontvingen ter plekke een boete. Een automobilist die het rode licht negeerde, een bromfietser die geen helm droeg en een bromfietser zonder bromfietscertificaat werden eveneens bekeurd. Op de Koningin Julianaweg in Zaandam tenslotte, werden woensdagmiddag tussen 14:45 en 15:45 uur veertien boetes uitgedeeld. Eén voor het niet dragen van de bromfietshelm, acht voor het niet dragen van de gordel, vier voor te hard rijden en ten slotte één voor het bellen tijdens het rijden.


**


01:07 05-DEC-02
ZAANDAM, A8

Teveel gedronken
Tijdens een alcoholcontrole op de A8 in Zaandam werd donderdag om één uur 's nachts een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De blaastest op straat wees uit dat de 50-jarige Amsterdammer teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat de man zelfs meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid (460 ug/l) op had. Hij kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal. In totaal werden in de nacht van woensdag op donderdag op diverse locaties in de Zaanstreek in totaal zeventien bestuurders gecontroleerd.


**

09:15-10:30 03-DEC-02
LANDSMEER, ZUIDEINDE
Gordelcontrole Zuideinde
Tijdens een gordelcontrole op het Zuideinde in Landsmeer werden dinsdag vijftien mensen bekeurd. Behalve voor de gordel werd ook een boete uitgedeeld voor het rijden zonder geldig APK-bewijs.


**

11:00-12:00 03-DEC-02
PURMEREND, VERZETSLAAN
Snelheidscontrole
Op de Verzetslaan in Purmerend werd dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Behalve zes bestuurders die de maximum snelheid overschreden, werd ook een bestuurder aan de kant gezet omdat deze geen autogordel droeg.


**

09.00-11.30 04-DEC-02
PURMEREND, EDISONWEG
59 mensen zonder autogordel
Op de Edisonweg in Purmerend werd woensdagochtend een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 59 inzittenden bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij telefoneerde tijdens het rijden.


**

19:15-21:15 04-DEC-02
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247
50 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Katwoude werd woensdagavond een hoge uitschieter gemeten. Een automobilist reed met een snelheid van maar liefst 130 km per uur de radarwagen voorbij. De eigenaar van de auto zal binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen. Van alle bestuurders op de N247 reed woensdagavond 9 % harder dan de toegestane 80 km per uur.


**

20:42 04-DEC-02
dfst brom/snorfiets

loc.: PURMEREND, NIEUWSTRAAT
Brommerdieven aangehouden
Naar aanleiding van een melding dat er twee bromfietsen waren gestolen bij een pizzeria door diverse rapp's een onderzoek ingesteld. Op de Jaagweg ter hoogte van Watergang zagen rapp's de bromfietsen rijden. Rapp's probeerden de achterste bromfiets klem te rijden, maar de verdachte ontweek de auto. Achtervolging ingezet. Rapp's zagen dat een bromfiets het een bedrijfsterrein opreed. Hier de bromfiets kwijtgeraakt. Met diverse collega's het terrein uitgekamd en het ernaast gelegen industrieterrein de Dollard. Op een gegeven moment reed een verdachte op een bromfiets zonder verlichting weg en deze kon worden aangehouden. Inmiddels hondengeleiders ter plaatse laten komen. Vanaf andere gevonden bromfiets werd een spoor opgevat. Dit liep het ernaast gelegen landweggetje op. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden met naast de bestuurder de 2e boef. (Deze had bij iemand aangebeld met de mededeling dat hij was overvallen. De man zou hem even bij de politie brengen, want 'die stond toch bij de Dollard.') Verdachten (jongens van 14 en 15 jaar uit Amsterdam) ingesloten en in verzekering gesteld.


**

23:23 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, RUSTENBURG
Verdachte ontkomt
Rapp's zagen, naar aanleiding van een melding, dat een man aan de zijkant van de parkeergarage bezig was een fiets open te breken. Toen rapp's de man wilden aanhouden sprong deze in het water en zwom naar de overkant. Toen rapp's aan de overkant waren, was de verdachte inmiddels op de kant geklommen en via een steeg richting Provinciale weg gerend. Hij is via het AH gebouw en het spoor de Houtveldweg overgestoken en vervolgens achter het tankstation de wijk in gegaan. Ondanks een onderzoek met meerdere collega's en een hondengeleider verdachte niet meer aangetroffen.


**

OPROEP GETUIGEN
23:41 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
Diefstal auto
Naar aanleiding van bericht van gisteren (woensdag 4 december) over de gestolen BMW, is de politie op zoek naar getuigen. Met name is de recherche op zoek naar een man die met een witte hond in de buurt liep. Mogelijk dat hij iets heeft gezien. Men wordt verzocht contact op te nemen met het nummer 099-8844.


**

12:36 05-DEC-02
loc.: LANDSMEER, ZUIDEINDE
42 bekeuringen bij controle

Bij een algemene controle tussen 10:20 uur 11:20 uur werden 42 bekeuringen geschreven voor o.a. niet dragen van de gordel, niet hebben van een bromfietscertificaat, ontbreken van een bromfietsverzekering, niet dragen van een helm, mobiel telefoneren in de auto en meer verlichting voeren dan toegestaan.


**

OPROEP GETUIGEN
14:28 03-DEC-02
loc.: PURMEREND, ACHTERDIJK
Diefstal portemonnee
Op 3 december, omstreeks 13.45 uur vond een diefstal plaats op genoemde locatie. Een 37-jarige man uit Purmerend (taxichauffeur) wilde geld brengen naar het postkantoor en parkeerde zijn auto op de Achterdijk nabij de dierenwinkel. Hij stapte uit en hield, terwijl hij de auto afsloot, de portemonnee met het geld in zijn linker- hand. Hij voelde dat de portemonnee uit zijn hand werd getrokken. Hij dat de passagier van een bromfiets de portemonnee in zijn hand hield. De bromfiets reed weg in de richting van het Looiersplein. De man is er rennend achteraan gegaan, maar kon de bromfiets niet bijhouden. De bromfiets was een zilver metallic Scooter met een zwart zadel. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.


**