Politie Amsterdam-Amstelland

Hooglopende ruzie
5-12-2002. Gisteravond heeft in een bedrijf aan de Korte Papaverweg een ruzie plaatsgevonden, waarbij een schot is gelost. Rond kwart over zeven kwamen drie mannen het bedrijf binnen. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij twee medewerkers met een wapen werden bedreigd. Een van de drie verdachten loste een schot, waarop ze vluchtten. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Vuurwerk aangetroffen
5-12-2002. Gisterochtend is in een pand aan de Van Riemsdijkweg een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Naast verschillende soorten pakketten en vuurpijlen werden ook grote hoeveelheden duizend- en honderdduizendklappers aangetroffen.
Man neergeschoten
5-12-2002. Vanmorgen rond halfnegen is in de omgeving van het Gelderlandplein een man gewond geraakt toen hij in zijn auto werd neergeschoten. De dader vluchtte op een motor. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een man van tussen de 30 en 40 jaar oud. De recherche doet een onderzoek naar de toedracht van de schietpartij.


---

Explosieven Ikea - 2
5-12-2002. Vanochtend zullen de onderzoeken naar eventuele explosieven in de Ikea-vestigingen Hengelo en Duiven worden voortgezet. In de vestiging van Ikea in Hengelo moet nog ongeveer de helft doorzocht worden. In het filiaal in Duiven moet nog een klein gedeelte onderzocht worden. Het daar eerder aangetroffen verdachte object bleek na onderzoek door het Explosieve Opruimings Commando geen explosieven te bevatten. De overige acht Ikea-vestigingen zullen vandaag gewoon weer voor publiek geopend zijn. Het onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen explosieven duurt voort. In het belang van dit onderzoek kunnen daarover geen verdere mededelingen worden gedaan. Zoekactie Duiven afgerond
13.00 uur. De zoekactie in de Ikea-vestiging in Duiven is afgerond. In het filiaal zijn geen explosieven aangetroffen. Het pand is door de politie vrijgegeven. De directie van Ikea zal beslissen wanneer het warenhuis weer geopend gaat worden.

Grote zoekacties afgerond
14.00 uur. Met het beëindigen van de laatste zoekactie in het Ikea-warenhuis in Hengelo is een einde gekomen aan een zeer uitgebreid onderzoek in alle Ikea-vestigingen in Nederland. Bij deze langdurige zoekacties zijn geen explosieven aangetroffen. Met het als laatste vrijgeven van de vestiging van Ikea in Hengelo is het zoeken afgerond. Ook voor wat betreft de vestiging in Hengelo zal de Ikea-directie binnenkort beslissen over heropening.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.