Gemeente Woerden

Nieuwe zenderindeling televisie
Reageren mogelijk tot 9 december

Tot 9 december kunnen inwoners van de gemeente Woerden reageren op het voorstel voor de nieuwe zenderindeling voor televisie. De Programmaraad Weidegebied inventariseert de reacties en brengt een advies uit aan kabelexploitant Casema. Tijdens een openbare vergadering op 9 december (20.00 uur, Stadhuis) wordt dit advies vastgesteld. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Televisiepakket
Voor het televisiepakket zijn zeven zenders wettelijk verplicht. De Programmaraad adviseert daarnaast over acht extra zenders. Deze vormen samen het basispakket. Casema is verplicht deze uit te zenden. Bovendien adviseert de Programmaraad over een zogenoemd pluspakket. Casema hoeft dit advies niet over te nemen. Het basis- en pluspakket vormen gezamenlijk het standaardpakket voor iedereen in de gemeente. U kunt dus geen keuze maken uit de twee paketten!

Programmaraad
De Programmaraad Weidegebied (gemeenten Woerden en De Ronde Venen) is in zijn geheel representatief voor de belangrijkste in deze gemeenten voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen. De Programmaraad bestaat uit tien leden, waarvan zes leden uit de gemeente Woerden. De leden zijn benoemd door de gemeenteraad.

Reageren?
Wilt u uw reactie geven op het voorlopige voorstel? Neem dan contact op met Eric van Eijk, de secretaris van de Programmaraad Weidegebied. Postbus 45, 3440 AA Woerden. E-mail: eijk.eric@woerden.nl, telefoon 42 86 62.

Dit is het voorlopige voorstel van de Programmaraad: Verplicht Basispakket Pluspakket
Nederland 1, 2, 3 RTL4 Casema Service Kanaal
VRT TV1 RTL5 Etalagekanaal
Ketnet/Canvas Yorin Eurosport
RTV Utrecht SBS6 Euronews
Net5 BBC 1, 2 en World
V8/Foxkids Duitsland 1 (ARD) en 2 (ZDF)
Kindernet/Veronica RAI UNO
National Geographic Discovery Channel
TMF Animal Planet
TV5
MTV Europe
The Box
CNN International