Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 5 december 2002

Service providers bieden met cisco systems op ip-gebaseerde spraak, data en

videodiensten in nederland

In samenwerking met Cisco Systems gaan de service providers Equant en Versatel hun zakelijke en particuliere gebruikers op IP-protocol gebaseerde spraak, data en videodiensten bieden. Voor deze diensten gebruiken de twee service providers Cisco's Managed Voice Solutions.

Cisco's Multiservice Virtual Private Network (VPN) en de IP-Telefonie oplossingen worden door zowel Equant als Versatel gebundeld aan hun klanten geleverd. Zakelijke gebruikers van deze diensten kunnen daardoor gemakkelijk het beheer van hun IP spraak, data en videocommunicatie uitbesteden. Multiservice VPN geeft service providers een kostenefficiënt netwerk, die mogelijkheden omvat als inter-site spraak, data en video IP communicatie over een quality of service (QoS) netwerk. Naast deze mogelijkheden kan er ook gebruik gemaakt worden van besloten gebruikersgroep en 'off-net' interlokaal bellen via een Signalling System 7 (SS7) en ISDN. De Managed IP-Telefonie oplossingen van Cisco leveren de operationele ondersteuning die service providers moeten bieden om hun klanten die Cisco's IP Telefonie inzetten te voorzien van een doorlopend en beheersbaar overzicht. De service provider kan vanuit zijn eigen netwerk klanten ondersteunen met configuratie-management, capaciteit, rapportage en foutmeldingen. Daarnaast is het mogelijk om een helpdesk op te zetten voor de klant.

"Onze klanten zijn grote multinationale ondernemingen met vestigingen over de gehele wereld. Nieuwe klanten van Equant in Nederland kiezen nu bijna allemaal voor een IP VPN netwerk waarover zowel data, spraak en video kan worden verzonden. Omdat IP-verbindingen voor de datacommunicatie er al liggen is de stap naar beheerde spraakdiensten over hetzelfde netwerk logisch. Equant bereikt met haar netwerk gebieden waar anderen geen dekking hebben en waar de telecom-infrastructuur niet stabiel is. "Door gebruik te maken van de spraakdiensten over het Equant netwerk verzekert de klant zich van stabiele communicatiemogelijkheden voor zowel data als spraak" aldus Willem Offerhaus, algemeen directeur van Equant in Nederland.

Frank Korthouwer, Manager Corporate Marketing bij Versatel: "De introductie van de beheerde dienst IP Telefonie door Versatel is een groot succes. Dit is mede te danken aan de intensieve samenwerking met Cisco. De inzet van Cisco's ervaring en bewezen technologie bij de ontwikkeling van deze dienst hebben ertoe geleid dat er in korte tijd veel vraag is ontstaan naar deze dienst."

Prijs en beschikbaarheid
De genoemde spraakoplossingen zijn nu al operationeel. Kosten zijn afhankelijk van de wijze waarop een klant de oplossing wilt implementeren. Voor meer informatie kijk op www.cisco.com/go/telephony

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 35.500 werknemers en realiseerde in boekjaar 2002 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###