Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht
Gedeputeerde Van Vugt bespreekt stand van zaken N264

Werkbezoek weg Uden-Oeffelt

Op verzoek van de Kamer van Koophandel heeft verkeersgedeputeerde drs P. van Vugt op 5 december 2002 een werkbezoek gebracht aan de provinciale weg Uden-Oeffelt (N264). In gezelschap van dhr Van de Vall (Kamer van Koophandel) sprak hij op de bewuste donderdagochtend met gemeentebestuurders de plannen en ontwikkelingen die rond de weg spelen.

De wethouders Biemans (gemeente Uden), Van Genugten (Mill en St. Hubert), Nabuurs (Cuijk) en Roemer (Boxmeer) stapten bij hun eigen gemeenten in de bus om de plannen door te nemen. In Haps, dat graag een omleiding gerealiseerd ziet, bood de heer Wolbert namens de dorpsraad een zwartboek aan. In totaal werd stilgestaan bij 11 projecten waarmee investeringen zijn gemoeid voor een totaalbedrag van ¤21,5 miljoen.

In Uden wordt op vijf plaatsen gewerkt aan een verbetering van de verkeersveiligheid op de N264 (Lippstadtsingel), vier rotondes (Wilhelminastraat, Karrevracht, Velmolenweg en Industrielaan) en een fietsviaduct (Wilhelminastraat). Verderop is ter hoogte van de kruising met de Middenpeelweg al een rotonde gerealiseerd. Richting Mill is een planstudie gemaakt om de weg duurzaam veilig te maken. De komende jaren zal gewerkt worden aan parallelwegen, enkele rotondes, het opheffen van kruisingen en erfaansluitingen en nieuwe markering. In Mill zelf kan volgend jaar het kruispunt Van Ophovenlaan worden omgebouwd tot rotonde mits de provincie de plannen van de gemeente goedkeurt.

In Haps is de randweg een heet hangijzer. Niet alleen overhandigde de heer Wolbert namens de dorpsraad Haps een zwartboek, ook wethouder Nabuurs bood een motie van de gemeenteraad aan. De motie vraagt extra aandacht voor de verkeerssituatie Haps (gewenste uitvoering eerder dan 2008), waarbij de gemeente bereid is om het project voor te financieren.
Gedeputeerde Van Vugt verklaarde daarop dat voorjaar 2003 het traject door de kom Haps zal worden heringericht. In overleg met gemeente is ervoor gekozen om de klinkers te vervangen door asfalt. De urgentie voor aanleg van een randweg om Haps is de gedeputeerde duidelijk en hij waardeert met name ook het voorstel van voorfinanciering. Van Vugt zal zich inzetten om in het bestuursakkoord 2003-2007 60 miljoen euro extra budget ter beschikking te krijgen voor verkeersprojecten die nu nog niet aan bod komen, zoals de kom Haps. Als dat lukt zal de gedeputeerde zich hard maken om de randweg in het Meerjarenprogramma te krijgen. Ondertussen kan het onderhoud aan de weg door de kom nu wel voortvarend worden opgepakt. Uitvoering is gepland in 2003; kosten 0,7 miljoen euro.

In Oeffelt tenslotte krijgt ook de het kruispunt Veerweg een rotonde. Een verkeersregelinstallatie is overwogen maar zou minder goed voldoen. Uitvoering van het werk is niet voor 2004 te verwachten; geraamde kosten
¤1 miljoen.