Dienstenbond CNV

Infobijeenkomst functiewaardering Mode
05-12-2002

Bent u al gewaardeerd? Wij bedoelen dan natuurlijk of uw werkgever uw functie al heeft ingedeeld in het nieuwe functiewaarderingssysteem. In de mode- en sportdetailhandel moet dat uiterlijk op 1 april 2003 gebeurd zijn.

Heeft u er nog niets van gehoord dan kan het geen kwaad er eens naar te informeren bij uw werkgever. Dankzij de nieuwe functiewaardering wordt vastgelegd wat precies uw taken en verantwoordelijkheden zijn. Aan de hand daarvan wordt u ingedeeld in een bepaald functieniveau. Dat functieniveau is later weer van belang bij de vaststelling van uw salaris.

Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat u meer gerichte informatie wilt en dat u wilt weten hoe uw werkgever tot een indeling komt. Daarom organiseert het Branche Bureau Mode een aantal informatiebijeenkomsten speciaal voor werknemers in de mode- en sportdetailhandel. Op die bijeenkomst krijgt u informatie over functiewaardering in het algemeen en de procedure die door uw werkgever gevolgd moet worden om tot een juiste functie-indeling te komen.

Tevens willen wij op deze bijeenkomsten aandacht besteden aan de nieuwe Wet Poortwachter. Deze wet schrijft sinds 1 april 2002 nieuwe spelregels voor aan werkgever en werknemer bij ziekteverzuim. De wet is vooral van belang voor werknemers die langdurig ziek dreigen te raken. Het zich niet houden aan de regels kan voor u verstrekkende gevolgen hebben.

De informatiebijeenkomsten zijn gepland op:

* maandagavond 6 januari 2003 in Zwolle

* maandagavond 13 januari 2003 in Eindhoven
* dinsdagavond 14 januari 2003 in Amsterdam
Alle bijeenkomsten beginnen op 20.00 uur.

Leden hebben een reactieformulier ontvangen om zich aan te melden. Telefonisch aanmelden kan ook, bij het Branche Bureau Mode (tel. 0343
- 473275). Neem gerust collega's mee, er is plaats genoeg. Aan de avonden zijn geen kosten verbonden. Indien u zich heeft aangemeld, krijgt u een week van tevoren een bevestiging met de locatie en routebeschrijving. Indien u verhinderd bent, stellen wij het op prijs wanneer u dit tijdig aan ons doorgeeft.

Of u nu wel of niet naar de informatiebijeenkomst gaat, u kunt altijd gratis de helpdesk (0800 - 7772777) bellen met al uw vragen over functiewaardering. Of kijk op de website www.staatjegoed.nl (werken in de mode) of lees Fashion Floor, het gratis blad voor medewerkers in de mode.