Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-12-2002
Politieberichten van 5/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: brand garage Mars
Van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur brak brand uit in bij garage "Mars" aan de Poolsterlaan. Door de brandweer werd het vuur geblust. In de loop van zondag en maandag is door de technische recherche een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hierbij werd duidelijk dat de brand is ontstaan in het achterste gedeelte van de garage, waarop dat moment autobranden lagen opgeslagen. Een aantal voorwerpen uit de garage zijn veilig gesteld voor nader onderzoek. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Op dit moment sluit de politie niet uit dat de brand is aangestoken. De politie werkt met twee rechercheurs aan de zaak. Zie ook de politieberichten van 30/11 (13.00 uur) t/m 1/12 (07.00 uur)

Marssum: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op It Aldlan. Het linker portierraam werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 57-jarige inwoner van Marssum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: giftige padden gestolen
Woensdag tussen 15.30 uur en 17.00 uur werden drie giftige padden gestolen uit de dierenspeciaalzaak aan de Zuidergrachtswal. De padden behoren tot de familie van de Bufo Marinus, hebben de grootte van een vuist en zijn bruin van kleur. Als men aan deze padden likt, bestaat de mogelijkheid dat men een LSD-achtige trip van ongeveer 7 uren gaat maken. De eigenaar waarschuwt ervoor dat er wel ernstige bijwerkingen door het likken aan deze padden kunnen ontstaan, zoals het opzwellen van de tong, of het uitvallen van bepaalde spierfuncties. De afgelopen weken, heeft de eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, regelmatig overlast van drugsverslaafden. Deze mensen gedragen zich zodanig dat reguliere klanten weglopen c.q. wegblijven. De man heeft hierover contact gezocht met de politie. Met de wijkcoördinator is afgesproken dat de politie zich regelmatig zal laten zien in en bij de winkel. De junks zullen worden aangesproken en worden weggestuurd en daar waar mogelijk wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigaar heeft van de diefstal van de drie padden aangifte gedaan. Deze zaak heeft de politie nog in onderzoek.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 12.10 uur werd op de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 65-jarige inwoner van Buitenpost, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 430 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272