Gratis verbeterde versie van Kodak EasyShare software

Voor bewerken, printen, e-mailen en rubriceren van digitale foto's

Vianen, 5 december 2002 - Eastman Kodak Company stelt een verbeterde versie van de Kodak EasyShare software als gratis download ter beschikking. Deze software is niet alleen geschikt voor digitale camera's van Kodak, maar ook voor camera's van andere leveranciers. Gebruikers kunnen met de software makkelijk kwaliteitsafdrukken maken, thuis of via een online service, en digitale foto's rubriceren en e-mailen. De nieuwe versie is gratis te downloaden vanaf www.kodak.com/easyshare.

Onderzoek wijst uit dat eenvoudig overzetten van foto's naar de pc en het makkelijk kunnen printen de belangrijkste overwegingen zijn bij de aanschaf van een digitale camera. Eenvoudig overzetten is mogelijk met het EasyShare docking station dat Kodak vorig jaar heeft geĂŻntroduceerd. Nu concentreert Kodak zich op mogelijkheden voor het afdrukken en het beheer van foto's. Hiermee speelt Kodak in op de snelle toename van het aantal digitale foto's. Volgens onderzoek van Lyra Research zullen er dit jaar 25 miljard digitale foto's worden bewaard. Dat aantal zal in 2006 bijna verdriedubbeld zijn tot 73 miljard.

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera's, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.