Actueel

Vordering van Overstad c.s. tegen Gemeente Alkmaar afgewezen
Bron: Rechtbank Alkmaar

Datum actualiteit: 5-12-2002

De Gemeente Alkmaar kan op dit moment niet worden opgedragen om de samenwerking met AZ te beëindigen. Deze samenwerking betreft de sloop van het oude stadion in De Hout en de nieuwbouw op het Kooimeer van een sportcomplex met bedrijfsruimten. Aldus heeft de rechtbank te Alkmaar donderdag 5 december 2002 in kortgeding besloten.

Overstad c.s. had gevraagd om stopzetting van die samenwerking, omdat de hele "deal" een verkapte steunmaatregel van de Gemeente Alkmaar aan de Stichting AZ en/of AZ Vastgoed B.V. zou inhouden, welke steun volgens haar in strijd zou zijn met de Europese regelgeving.

Rechter Vrakking stelt in zijn vonnis dat dit oordeel is voorbehouden aan de Europese Commissie. De zaak is ook inmiddels in Brussel gemeld. Op de beslissing van de Commissie kan hij thans niet vooruit lopen. Wèl waarschuwt mr. Vrakking de Gemeente Alkmaar, dat als de Commissie zou oordelen dat er sprake is van onverenigbare steunmaatregelen, dit gevolgen kan hebben. Doorgaan met de samenwerking brengt dus risico's met zich.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF1407

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9978&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act..._id=9978&i=1&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9978&i=&ti= .