Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-12-2002 Mediaberichten 5 december (15.30 uur)

Hennepkwekerij opgerold

WEERT De politie heeft woensdagmiddag en -avond een zeer professionele hennepkwekerij aan De Noord opgerold. Daarbij zijn zon 4000 planten in beslaggenomen. De kwekerij was gevestigd in een loods en bestond uit twee verdiepingen, ieder zon 60 m2 groot. De benodigde electriciteit werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft daarvan aangifte gedaan en zal een naheffing doen. De politie heeft de totale kwekerij ontmanteld en alle goederen in beslaggenomen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden in dit onderzoek dat al sinds half november loopt.

Diefstal shovell, verdachte aangehouden

NEDERWEERT Het Mobiel Jeugd Team van de politie heeft woensdagavond een 23-jarige man uit Eindhoven gearresteerd op verdenking van diefstal van een shovell (een soort bulldozer). Politiemensen zagen rond kwart over negen de shovell over de Randweg Zuid rijden, juist op het moment dat zich een getuige meldde die vertelde bij het bedrijf te werken dat eigenaar is van de machine. En dat die nooit s avonds reden. Hierop controleerde de politie het voertuig. De 23-jarige verdachte verklaarde de machine gevonden te hebben. De politie heeft hem als verdachte van diefstal aangehouden en is met een vervolg onderzoek begonnen.

Gewond door sprong uit raam

ROERMOND Een 31-jarige man uit Roermond leek woensdagavond tegen middernacht ernstig gewond geraakt te zijn door een mishandeling en steekpartij. Achteraf bleek hij uit het raam van zijn flat gesprongen te zijn en slecht lichte verwondingen te hebben.

Tegen middernacht werd bij de politie gemeld dat de man zwaar gewond in de hal van een flat aan de Van de Boschstraat zou liggen. Wat er was voorgevallen was niet duidelijk, wel dat de man mishandeld en met een mes gestoken zou zijn. Het slachtoffer werd met spoed opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis. Hij wist nog te vertellen dat hij was aangevallen door een 20-jarige man uit Roermond. De politie startte direct een onderzoek waarbij onder andere de bebloede kleding van het slachtoffer werd veiliggesteld. Donderdagmorgen bleek het verhaal toch wat anders. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij woorden had gekregen met de 20-jarige man en zo bang was geworden, dat hij uit het raam van zijn flat op de 2e verdieping was gesprongen. Daardoor deed vooral zijn knie zeer. Zodra de man uit het ziekenhuis is zal hij aangifte doen.