Ingezonden persbericht

Persbericht

Kapitol neemt Belgische en Nederlandse activiteiten van Scoot Europe over

Klanten Scoot krijgen vijf maal grotere zichtbaarheid voor dezelfde prijs

Brussel, 5 december 2002 - Kapitol, de Belgische uitgeverij van de Infobel-producten en gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektronische telefoongidsen van particulieren en bedrijven in Europa, kondigt vandaag aan dat zij de Belgische en Nederlandse activiteiten van Scoot Europe, een onderneming van Vivendi Universal, heeft overgenomen. Kapitol garandeert hiermee de continuïteit van de Scoot-dienstverlening met een verhoging van de zichtbaarheid voor de klanten.

Volgens het contract neemt Kapitol de activa, zo'n 18 000 klanten die gebruik maken van de diensten van Scoot Europe in België en Nederland, over. Kapitol verwerft eveneens de merknamen, de domeinnamen Scoot.be en Scoot.nl en de commerciële telefoonnummers.

Kapitol geeft de klanten van Scoot een mooi vooruitzicht: een betere zichtbaarheid en een efficiëntere publiciteit voor dezelfde prijs. De websites Scoot.be en Scoot.nl blijven bestaan maar hun inhoud komt ook via Infobel.be en Infobel.com/netherlands beschikbaar. De klanten van Scoot verschijnen boven aan de rij zoekresultaten op Infobel, gevolgd door de andere treffers in alfabetische volgorde. De verspreiding van de reclame voor Scoot-klanten zal vijf maal hoger liggen dan voorheen.

Kapitol zet zeer binnenkort een transactieplatform op poten dat self-procurement mogelijk maakt voor de on-line-advertenties. Met deze toepassing komen verschillende standaardaanbiedingen beschikbaar De klant houdt echter de touwtjes in handen want hij kan de advertentie op elk moment aanpassen.

Ook de internetgebruiker vaart wel bij de overname van de Benelux activiteiten van Scoot Europe door Kapitol. De 'branch and brand locator' of merken- en filialengids van Scoot wordt namelijk ook via de website van Infobel toegankelijk. Gebruikers kunnen zoekresultaten bijvoorbeeld lokaliseren op kaarten (on-linewegenkaarten).

Alain Wahba, CEO van Kapitol: "De acquisitie zal ons bedrijf in staat stellen de publicitaire kracht van de Infobel-website verder uit te bouwen. De goede zichtbaarheid van de site wordt vandaag de dag nog onvoldoende benut. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de toevoeging van Scoot aan ons kwalitatief hoogstaande telefoongidsenplatform een efficiëntere publiciteit voor klanten en een betere zoekformule voor internetbezoekers oplevert."

Kapitol s.a./n.v., Sint-Jobsesteenweg 506, B-1180 Brussel, België Website: www.infobel.com

Over Kapitol
Kapitol werd in 1995 opgericht in Brussel. Het is een van de eerste Europese ondernemingen die een telefoongids op cd-rom uitbracht. Het bedrijf creëerde als eerste in de wereld een internetsite met een telefoongids van particulieren (onder de merknaam Infobel) en gaf als eerste een Europese telefoongids op dvd-rom uit. Alle media samengenomen (internet, cd- en dvd-rom's), ontwikkelt en beheert Infobel een gegevensbank van ongeveer 130 miljoen Europese telefoonabonnees Die wordt voortdurend geactualiseerd en aan iedereen ter beschikking gesteld. Naast de B2C- en B2B-telefoongidsen, biedt Kapitol ook e-businessdiensten en webvertising aan. Eind 2002 nam Kapitol de activiteiten van Scoot.be en Scoot.nl over. Kapitol is actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft 21 medewerkers en behaalde in 2001 een omzet van 4,61 miljoen EUR.