Gemeente Den Helder

03-12-2002
Openbare kennisgevingen week 49
Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Wierbalg 1991, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 25 november 2002);

-Keizersgracht 105, voor het bouwen van een garage/berging achter Weststraat 105 (ontvangen 25 november 2002);

-Rijksweg (nabij Koegrastunnel), voor het bouwen van een transformatorstation (ontvangen 25 november 2002);
-Van Foreestweg 95, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 26 november 2002);

-Hoogstraat 16, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 26 november 2002);

-Malzwin 2528, voor het plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak van de woning (ontvangen 28 november 2002);
-Langevliet 16, voor het uitbreiden van de bedrijfsruimte (ontvangen 28 november 2002).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak van de woning Ruyghweg 196 (verzenddatum 28 november 2002). Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunning rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan binnen zes weken bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om bouwvergunningen bouwvoornemen ontvangen voor:

-de Schrijnwerkersweg, voor het voor de duur van twee jaar plaatsen van een (tijdelijke) mobiele mast met antennes en technische ruimte t.b.v. mobiele telefonie;

-Schout en Schepenenstraat 2, 2a, 4 en 4a, voor het bouwen van 4 woningen;

-Van Foreestweg 113, voor het bouwen van een woning. Burgemeester en wethouders kunnen aan eerstgenoemd bouwplan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, aan de overige twee bouwplannen door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bezwaren, dan kunt u die vanaf vrijdag 6 december 2002 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
De bouwplannen liggen gedurende deze termijn voor een ieder ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Zinkende bootjes in grachten
Medewerkers van de gemeentelijke Havendienst hebben onlangs een controle langs de grachtengordel uitgevoerd. Tijdens deze controle is gebleken dat enkele bootjes aan de steigers in het Helders Kanaal - al dan niet gedeeltelijk - gezonken zijn c.q. dubbel liggen afgemeerd. De eigenaren/gebruikers van bedoelde bootjes zijn niet bekend. Burgemeester en wethouders roepen hen op zich bij de gemeentelijke havendienst te melden en hun bootje binnen twee weten na de publikatie van deze kennisgeving te lichten en weg te halen. Indien de eigenaren hieraan geen gevolg geven, dan worden deze bootjes op kosten van de gemeente gelicht en voor een periode van maximaal drie maanden opgeslagen op het erf van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer aan de Ambachtsweg.
Rechtmatige eigenaren kunnen hun bootje(s) gedurende deze periode ophalen nadat zij de kosten voor het weghalen en opslaan hebben betaald. Zij dienen hiervoor een betalingsbewijs te overleggen. Bootjes die niet zijn opgehaald worden na afloop van genoemde drie maanden geveild of opgeruimd.
Vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met de gemeentelijke Havendienst (telefoon 0223 - 613 955).

Lastgevingen
Op de openbare weg staan een paar voertuigen en wrakken die daar niet horen. Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren hun eigendom binnen een week na deze publicatie van de openbare weg te verwijderen, op grond van artikel 5.1.4 en 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het gaat om:

- een oude dichte aanhangwagen zonder kenteken, op de parkeerplaats achter de Houthal aan de Gasstraat;

- een witte Constructum caravan zonder kenteken, op de parkeerplaats bij het flatgebouw aan de Hendrik Baskenweg;

- een cremekleurige Sterckeman caravan zonder kenteken, op de parkeerplaats bij het flatgebouw aan de Hendrik Baskenweg;
- een kleine witte caravan zonder kenteken, op de parkeerplaats aan de Gasstraat;

- een oude, wit met bruine opengebroken caravan zonder kenteken, op de parkeerplaats aan de Gasstraat.

Als de eigenaren deze lastgevingen niet nakomen laten burgemeester en wethouders de voertuigen en wrakken op hun kosten verwijderen. Daarna worden ze gedurende drie maanden opgeslagen en kunnen de eigenaren ze afhalen. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer, telefoon 671890 of 671286, alleen van maandag t/m woensdag.

Belastingen
De besluiten van de gemeenteraad van 4 november 2002 tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen, no. 122/BD; marktgelden, hondenbelasting, forensenbelasting, toeristenbelasting, haven- en kadegelden en leges, no. 123/BD; reinigingsheffingen, no. 124/BD en rioolrecht, no. 125/BD zijn bekendgemaakt op 25 november 2002 door opneming van de besluiten in de algemeen verkrijgbare uitgave
"Belastingverordeningen gemeente Den Helder".

De verordeningen liggen ter inzage bij de afdeling Financiën (bureau Belastingen) en het Centraal Informatie Punt (CIP) in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De verordeningen zijn opgenomen in de losbladige uitgave "Belastingverordeningen gemeente Den Helder". U kunt zowel de afzonderlijke verordeningen als de losbladige uitgave tegen betaling verkrijgen bij de sectie Registratuur en bij het Centraal Informatiepunt.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een melding van voorgenomen kap ontvangen voor:

- J.A. Wentelstraat 5, voor het kappen van een wilg voor de woning.
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen voor:

- Texelstroomlaan naast nr 31, voor het kappen van een populier;
- Spechtstraat 1, voor het kappen van een iep naast de woning;
- P. Planciusstraat 28, voor het kappen van drie elzen achter de woning;

- Hulkstraat 22, voor het kappen van een den;
- Landmetersweg 45, voor het kappen van een es achter de woning;
- Timorlaan/Madurastraat, voor het verplaatsen van twee kastanjes en het kappen van twee wilgen, zeven esdoorns, twee dennen, tien elzen, een berk, een iep en een populier, rondom het voormalig HBS-gebouw. Zienswijzen over (een van) de vergunningen kunt u schriftelijk voor donderdag 12 december 2002 indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:
- Dahliastraat 75, voor het kappen van een abeel, naast de woning.
Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van deze publicatie indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u bij de Milieudienst inzien.

DEN HELDER, 5 december 2002.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
W.F.H. van der Paard, loco-secretaris.
« terug