Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-12-2002 Mediaberichten 5 december (laatste berichten)

Verkeersongeval

MEIJEL Bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een vrachtauto is woensdagavond op de Roggelsedijk een echtpaar uit Grashoek lichtgewond geraakt. Nader onderzoek wees uit dat de 28-jarige vrachtwagenchauffeur geen rijbewijs had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagen vanaf een oprit de Roggelsedijk opreed. De 70-jarige automobilist uit Grashoek zag hem daarbij te laat. Bij de daaropvolgende botsing raakten de automobilist en zijn echtgenote (leeftijd onbekend) licht gewond.

Verkeershandhavingsteam schrijft 197 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft bij verkeerscontroles in Roggel, Venlo en Tegelen 197 bekeuringen uitgeschreven.

ROGGEL - Op de Tramstraat zijn woensdag 149 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2105 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

VENLO - Op de Hagerhofweg zijn donderdagmorgen 27 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de gordel (24) en diverse overige overtredingen.

TEGELEN Op de Kerkhoflaan zijn donderdagmiddag 21 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de gordel (14) en diverse overige overtredingen.

647 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft bij verkeerscontroles in Roermond, Swalmen, Nederweert en Roermond 647 bekeuringen uitgeschreven.

ROERMOND - Op de Keulsebaan zijn woensdag 266 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3470 gecontroleerde voertuigen bedroeg 103 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Op de Venloseweg zijn woensdag 137 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3860 gecontroleerde voertuigen bedroeg 89 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Op de Hornerweg zijn woensdag 182 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3700 gecontroleerde voertuigen bedroeg 146 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

SWALMEN Bij een bromfietscontrole op de Turfheide zijn donderdagmorgen zeven bekeuringen uitschreven. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, niet dragen van de helm en rijden zonder bromfietscertificaat. Bij de controle zijn 30 bromfietsers gecontroleerd.

NEDERWEERT - Op de Wetering zijn woensdagmorgen 41 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 715 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan.

ROERMOND Op diverse locaties in het centrum zijn woensdag veertien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor foutparkeren (11) en diverse andere overtredingen (3).