Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

5 december 2002

Team Geertruidenberg - Drimmelen Controle snelheid
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie heeft afgelopen woensdag weer snelheidcontroles gehouden binnen de bebouwde kom van de gemeente Drimmelen:
Op de Crullaan in Made reden 8 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg kilometers 78 p/u. Op de Kerkdijk te Helkant waren er 36 overtreders en was 63 km/u de hoogst gemeten snelheid. Op de Bredaseweg te Terheijden reden 16 bestuurders te hard en was 81 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Dronken autobestuurder aangehouden Afgelopen nacht wilde de politie op Rijksweg A59 ter hoogte van Made een automobilist controleren. Nadat de surveillanceauto de bestuurder opdracht had gegeven tot "volgen" en de afrit Terheijden had genomen, zagen zij dat de automobilist plotseling zijn weg snel over Rijksweg A59 vervolgde richting knooppunt "Zonzeel". Met behulp van een surveillanceauto van de KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten) werd de bestuurder een 25 jarige inwoner uit Lage Zwaluwe alsnog op Rijksweg A16 onderschept. Op het bureau bleek de bestuurder teveel alcohol te hebben gedronken, wat hem een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur opleverde.

Team Oosterhout
Inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden OOSTERHOUT: Twee mannen uit Oosterhout zijn aangehouden voor een inbraak in een winkel aan het Schapendries te Oosterhout. De mannen, een 25 jarige en één wiens leeftijd nog niet helemaal vaststaat, werden afgelopen woensdagavond omstreeks 22.50 uur op heterdaad betrapt door een passant. Die probeerde tevergeefs de twee te volgen toen ze op de vlucht sloegen. Op de nabij gelegen Kloosterstraat verloor hij ze uit het oog. Doordat de politie een goed signalement had, konden ze even later op de Keiweg te Oosterhout alsnog worden aangehouden. Na insluiting bleef in de politieauto een theedoek gevuld met geld achter, vermoedelijk door de daders achtergelaten.

Team Dongen
Woning inbraak
Swarovski kristal ontvreemd DONGEN: Op woensdag 4 december 2002, tussen 10.00 en 12.55 uur, is ingebroken in een woning aan de Piet Heijnsstraat. Om aan de achterdeur te komen heeft de dader(s) vanuit de brandgang met grof geweld schuurdeur opengebroken om via de achtertuin bij de achterdeur te komen. Die is eveneens met veel geweld opengebroken. Zo dat de gehele deursponning naar buiten is getrokken. Uit een kast in de woonkamer is een grote hoeveelheid Swarovski kristal ontvreemd, wat met twee uit de woning afkomstige slopen werd meegenomen. Uit buurtonderzoek kwam naar voren dat in de straat een grijs/groene Mercedes-Benz is gesignaleerd, waaruit een bijrijder, vermoedelijk een blanke man met een normaal postuur, stapte.

Team Loon op Zand
Snelkraak supermarkt
KAATSHEUVEL: Dinsdagavond omstreeks 23.15 uur trad het inbraakalarm in werking van een supermarkt aan de Jan de Rooijstraat. De voordeur was door de daders opengebroken. Getuigen zagen vijf personen een snelkraak plegen waarbij diverse goederen zoals laptops e.d. uit de winkel werden weggenomen. Een getuige zag de daders in een rode Opel stappen en wegrijden. Deze auto bleek eerder die avond gestolen op de Grevelingen. De auto werd vanmorgen omstreeks 10.20 uur teruggevonden op het Galgeneind in de Moer.

Team Waalwijk
Daders aangehouden na diefstal van een truck WAALWIJK : Uit een bedrijf aan de Professor Zeemanweg werd vannacht omstreeks 01.10 uur een trekker ontvreemd. Omstreeks 04.30 uur kwam de eigenaar hier achter. Hij alarmeerde direct de politie die op onderzoek uitging. Op Rijksweg A2 onder Empel bij Den Bosch werd het voertuig gesignaleerd met daarachter een oplegger. In deze oplegger trof de politie 190 televisietoestellen aan. De oplegger en de televisietoestellen bleken bij controle afkomstig te zijn van een bedrijf gevestigd op het industrieterrein Dombosch te Raamsdonksveer. De televisietoestellen hadden de daders van een andere op het industrieterrein geparkeerde vrachtauto overgeladen in de gestolen oplegger. De twee daders een 31 jarige man uit Den Bosch en een 33 jarige man uit Vlijmen zijn aangehouden in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Diefstal uit woning
WAALWIJK: Vannacht omstreeks 4 uur werd een ruit ingegooid van een woning aan de Hollandsestraat. De door de ruitbreuk gealarmeerde bewoner ging onmiddellijk polshoogte nemen. De inbreker wist ongezien te ontkomen met medenemen van een portemonnee.

Diefstal en aantreffen auto WAALWIJK: Op het Vredesplein stond gisteravond omstreeks 22.10 uur een stationwagen met draaiende motor midden op de rijbaan. De politie stelde vast dat de contactdraden waren doorverbonden en door de dieven kennelijk was achtergelaten vanwege het in werking treden van het stuurslot. De eigenaar, die zijn voertuig nog niet had gemist, in kennis gesteld en het voetuig voor sporenonderzoek veilig gesteld voor medewerkers van het Forensisch Technisch Onderzoek. Na het onderzoek zal het voertuig aan de eigenaar worden teruggeven.

Bron: Henk Ketelaar