Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 5 december 2002

Twee verdachten vanmiddag aangehouden Auto bij woninginbraak gestolen

ULVENHOUT: In een woning aan de Nieuwe Dreef is vannacht ingebroken. Men heeft een gaatje geboord in de sponning van een raam. Uit de woning werden de sleutels van een BMW gestolen. Deze auto gekentekend 49-JX-LH werd eveneens weggenomen. Vanmiddag werd deze auto op de Debussylaan in Raamsdonksveer aangetroffen. Twee personen die zich verdacht in de omgeving van deze auto gedroegen zijn aangehouden. Bij een van de mannen werd de autosleutel bij de fouillering aangetroffen. Zij zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Het gaat om een 21-jarige man uit Breda en een 25-jarige man uit Breda

Politie houdt verdachte aan van beroving

BREDA: De politie heeft vannacht een 20-jarige Bredanaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal d.m.v. geweld. Hij is in verzekering gesteld.

Een 20-jarige vrouw heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie. Zij verklaart dat zij gistermiddag omstreeks 12.30 uur op de Vestkant te Breda is beroofd door vier mannen. Een van deze mannen werd door haar herkend. Ze werd door een van de mannen vastgepakt en achteruit naar de grond getrokken. Ze kwam daarbij hard ten val. Ze is vervolgens in haar gezicht en op haar buik getrapt. Ze werd vervolgens door de mannen beroofd van haar schoudertas en een mobiele telefoon. De vrouw werd vervolgens door een familielid naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft diverse kneuzingen, een lichte hersenschudding alsmede enkele zwellingen in het gelaat. De politie heeft vervolgens een van de verdachten vannacht nog aangehouden. Het onderzoek wordt vervolgd.

Politie treft hennepplanten in auto aan

BREDA: Gisteravond heeft de Bredase politie op de Westerhagelaan bij een verkeerscontrole de drie inzittenden van een personenauto aangehouden. De agenten roken in de auto een sterke hennepgeur. In de auto lagen vier vuilniszakken met 153 hennepplanten en 71 toppen. Ook lagen er twee weegschalen in de auto. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. Het gaat om een 26-jarige man, een 23-jarige man en een 21-jarige man allen uit Breda.

Twee inbrekers aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur in een brandgang van een woning achter het Groene Woud, op aanwijzing van enkele attente buurtbewoners twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning en een schuur aldaar.

De politie kreeg omstreeks 20.00 uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan het Groene Woud. Agenten zagen toen zij ter plaatse kwamen enkele buurtbewoners voor een woning staan. Een bewoonster vertelde dat zij twee mannen in de tuin bij de buren had gezien, die vermoedelijk aan het inbreken waren. Op aanwijzing van deze mensen liepen de agenten een brandgang in Daar werden twee mannen aangetroffen die bij het zien van de agenten snel probeerden weg te komen. Deze mannen konden worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Bredanaar en een 38-jarige Bredanaar, beide mannen zijn al regelmatig door de politie ter zake inbraken aangehouden. De verdachten hadden diverse inbreekwerktuigen zoals schroevendraaiers, een bijltje en een zaklamp bij zich. Uit het onderzoek is gebleken dat beide mannen als verdachten kunnen worden aangemerkt van een poging tot inbraak in een woning aan het Groene Woud en de inbraak in een schuur van die woning. Bij de woning was geprobeerd het slot van de keukendeur open te breken. Uit de schuur werd een fiets en een paar hockeyschoenen weggenomen. Deze goederen werden in de brandgang in de nabijheid van de verdachten aangetroffen.

Politie Moerdijk houdt verkeerscontrole

MOERDIJK: Op woensdag 4 december jl. heeft de politie van Moerdijk van 08.15 tot 17.00 uur in het werkgebied een grote verkeerscontrole gehouden. Het hoofddoel was het vergroten van de veiligheid in het verkeer. 32 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen autogordels droegen.

Er werd begonnen met een controle bij diverse scholen in de gemeente, waarbij vooral gelet werd op de veiligheid van kinderen in en buiten de auto. Verder was het dragen van autogordels een aandachtspunt. Na de scholen kwam de rest van de gemeente aan de beurt. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom heeft de politie gecontroleerd en bekeurd. Enkele wijkagenten hadden gebieden aangegeven waar zij graag controles zouden zien, deze zijn allemaal aan bod gekomen. Een voorbeeld is de Oliemolenstraat in Klundert. Op de tijden dat de scholen uitgingen, is weer bij een aantal scholen gecontroleerd, waarna de rest van het gebied weer aan bod kwam. Het bleek dat veel mensen hun gordels gebruikten en zich verder goed aan de regels hielden. Toch zijn er de nodige bekeuringen uitgedeeld. Geen gordel 32
Verkeerd parkeren 3
Ontbreken kent.pl.aanh. 1 Kind onveilig vervoeren 1

Aanhouding valsheid in geschrifte

ZEVENBERGEN: Vanmorgen heeft de politie een 40-jarige vrouw in haar woning in Zevenbergen aangehouden. Tegen de vrouw namens een 88-jarige inwoonster uit die plaats aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Ze had met twee giro overschrijvingskaarten van de benadeelde, waarvoor ze werkzaamheden verrichte, enkele duizenden euro`s naar haar eigen rekening geboekt terwijl slechts 500 euro was afgesproken. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken

BREDA: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een restaurant op het Brabantplein. De inbreker heeft een ruit van de voordeur ingegooid om toegang te verkrijgen. Men heeft uit de kassalade een bedrag van circa 200 euro gestolen.

BREDA: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan de Kesterenlaan dat in hun woning was ingebroken. De inbreker had op de eerste verdieping van de woning de ruit van de terrasdeur ingeslagen. Er zijn diverse goederen gestolen zoals een sieraden, een jack en contant geld.

BREDA: Ook in een woning aan de Werfstraat is gisteren ingebroken. Men heeft aan de achterzijde een deurraam in zijn geheel verwijderd waarna men uit de woonkamer een dekstop en een fotocamera heeft weggenomen.

ULVENHOUT: In een woning aan de Dorpsstraat is ingebroken. De dader heeft een ruit ingegooid van een slaapkamer. Uit de woning werd onder meer een dvd-speler en een filmcamera weggenomen.

Scooterteam controleert brommers in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Gisteravond heeft de politie van Etten-Leur samen met agenten van het districtelijke scooterteam 36 bromfietsers met hun voertuigen gecontroleerd. 19 bromfietsers hadden hun zaakjes op orde. Iets minder dan de helft namelijk 17 bestuurders bleek in overtreding te zijn.
De controles vonden onder meer plaats op de Bredaseweg, Rode Poort, Vondellaan, Guido Gezellelaan, Stijns Streuvelslaan, Stationsstraat en op de Markt. Er werd 14 x bekeurd voor het overschrijden van het vermogen / constructiesnelheid, 4 x voor het niet dragen van de helm en 3 x vanwege verkeerde verlichting. Ook werden processen-verbaal opgemaakte vanwege het niet hebben van een gele plaat (2), het niet tonen van een certificaat (2), een lekke uitlaat (1), oranje ipv gele plaat(1) en het niet tonen van een verzekeringsbewijs (1.)

Bron: Willem van Hooijdonk