Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-12-2002 2e persbericht van donderdag 5 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Mishandeling
Gisterenavond heeft een 22-jarige Eindhovense vrouw aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer was met een vriendin op weg naar huis toen er op de Parklaan een auto naast hen stopte met daarin de ex-man van het slachtoffer. Deze begon te schelden. Toen de vrouw hierop iets terug zei stapte hij uit en schopte de vrouw, deze kwam te vallen. Hierna greep hij haar tas en gooide deze in de Dommel. Hij bedreigde het slachtoffer en sloeg haar vervolgens met gebalde vuist in het gezicht. Hierna vertrok de dader. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eindhoven: Aanhouding na snelheidsoverschrijding Op de A67 is gisterenavond om 21.55 uur een 23-jarige automobilist uit Someren aangehouden. De man was met hoge snelheid (ongeveer 180 km/u) kort achter een onopvallende politieauto gaan rijden waarbij hij met lichtsignalen aangaf er voorbij te willen. Nadat de man was gepasseerd heeft de politiesurveillance de man gevolgd en korte tijd later de auto van de verdachte aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u en bumperkleven. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 2.20 uur is op het Stationsplein een 30-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was en niet in het bezit van een rijbewijs. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs.

Eindhoven: Inbraak in een school
In een school aan de Koudenhovenseweg Zuid is afgelopen nacht ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit de school zijn vier complete computers weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Aanhouding niet betalende klant
Vanmorgen om 0.40 uur is op de Stratumsedijk een lastige, niet betalende klant aangehouden. De man, een 33-jarige Amsterdammer, wilde het verteer in een horecagelegenheid niet betalen en toen men hem hierop aansprak werd hij lastig. Hij is onder verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens zijn overbrenging schopte hij tegen de surveillanceauto en tegen het hoofd van een agent. Verder beledigde hij de politieambtenaren. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Inbraken
Tussen donderdagmorgen 0.15 uur en 6.15 uur is ingebroken in een woning aan de Wesselmanlaan. Men kwam binnen door vernieling van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een televisie, een combimagnetron en de vleesvoorraad uit de diepvries weggenomen.

In een berging bij een woning aan de Van Galenstraat is tussen woensdag 23.45 en donderdag 13.00 uur ingebroken. De toegangsdeur is opengebroken en uit de berging zijn tupperware-spullen met een waarde van 5.000,= gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Op De Dieze is donderdag tussen 12.35 en 14.55 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1024 passanten reden er 154 te hard. De snelste reed 99 km/u. en 50 is toegestaan.

Maarheeze: Verlichtingcontrole
Bij een verlichtingcontrole op de Moonslaan in Maarheeze en in Heeze op het Heezerenbosch zijn vanmorgen 13 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen voerden niet de juiste verlichting.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
Vanmorgen omstreeks 3.15 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Stationsstraat. Men kwam binnen door met een onbekend voorwerp een gat in de ruit aan de voorzijde te slaan. Uit het bedrijf is een DVD-tuner weggenomen.

Deurne: Gordelcontrole
Op het Haageind is donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Van de 35 automobilisten droegen er 12 de gordel niet. Zij kregen een proces-verbaal.

Bladel: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Markt is vanmorgen omstreeks 2.35 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand. Uit het bedrijf zijn drie laptops en een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Hoogeloon: Proces-verbaal voor bodemverontreiniging In de afgelopen 14 dagen heeft de Regionale Milieurecherche samen met de afdeling Milieu en Bouwen, team handhaving van de gemeente Bladel, een onderzoek ingesteld naar een opslag van grond en afval aan de Koebosakker in Hoogeloon. Bij dat onderzoek bleek dat uit een container, waarop een twintigtal vaten stonden en waarin open loodaccus lagen, olie in de bodem liep. De container stond daar al langere tijd. De bodem was op die verontreinigd. Op het terrein werden door de milieurecherche monsters genomen, waaruit bleek dat de grond was verontreinigd met olie. Op het terrein lagen twintig grote pijpen die witte en blauwe asbest bevatten. Verder werd op het terrein veel afval gevonden zoals hout, snoeihout, bomen en takken, versnipperd hout, ijzer, plastic, vloerbedekking, puin, asfalt en asfaltfrees, waarvoor geen vergunning was verleend. Ook werden veel vergunningvoorschriften overtreden. Tegen de eigenaar van de grond, tevens vergunninghouder, en tegen de verantwoordelijk directeur van het bedrijf werd proces-verbaal opgemaakt. De gemeente Bladel zal bestuurlijke maatregelen nemen. De olie en het asbest zijn op kosten van de overtreders naar een erkende inzamelaar gebracht.