Gemeente Weert

20/11/2002

Stillevens en landschappen van Herman Linnartz in stadhuis

Herman Linnartz exposeert van 5 december 2002 tot en met 28 februari 2003 realistische stillevens en landschappen op de eerste etage van het Weerter stadhuis.

Herman Linnartz heeft een grafische opleiding genoten als lithograaf bij Smeets Drukkerijen. Aansluitend aan deze opleiding volgde hij enkele teken- en schildercursussen.
Tijdens zijn grafische opleiding deed hij ervaring op met oude technieken, zoals met het tekenen op lithografische steen en later ook op zinkplaten.
De daarop volgende jaren heeft hij zich slechts beperkt met schilderen bezig gehouden. Andere werkzaamheden en interesses waren er vervolgens de oorzaak van dat hij met schilderen stopte.

Nieuwe start
In 1997 is hij opnieuw gestart met schilderen. In dat jaar volgt hij aan het Kunstcollege in Weert de cursus tekenen en schilderen. Hij nam deel aan schildercursussen in Frankrijk en Italië. Ook was hij deelnemer aan exposities met een beperkt aantal werken. Zijn werken (landschappen en stillevens) zijn realistisch, maar ook impressionistisch van aard.
Zijn laatste grote expositie was in het voorjaar van 2002 in het Zorgcentrum Sint Jozef in Meijel. In 2003 zijn meerdere exposities voorzien in met name Limburg en Brabant.

Openingstijden
Van 5 december tot en met 28 februari is de tentoonstelling te zien tijdens kantooruren van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur.