FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



* Zomerbloemen en bijzondere importproducten in showruimte FloraHolland Rijnsburg (04-12-02)
Zomerbloemen en bijzondere importproducten in showruimte FloraHolland Rijnsburg (04-12-02)

Rijnsburg- Tot en met vrijdag 13 december staat de showruimte van FloraHolland vestiging Rijnsburg in het teken van importproducten. Deze show wordt samengesteld uit producten die op vestiging Rijnsburg vanuit de importlanden voor de klok komen. Daarnaast zijn in de arrangementen met (import)zomerbloemen ook enkele bijzondere importproducten uit Zuid-Afrika, Frankrijk en Italië verwerkt.

De importafdeling van FloraHolland vestiging Rijnsburg beschikt sinds twee jaar over een uitpaklijn waarmee ergonomisch en efficiënt werken centraal staat. In totaal werden in de eerste 10 perioden van 2002 355 miljoen stelen verwerkt. De roos is in Rijnsburg het artikel dat door de buitenlandse aanvoerders het meest wordt aangevoerd. De importafdeling verwerkte tot en met periode 10 van 2002 ruim 71 miljoen stelen. De gemiddelde prijs voor de via de import aangevoerde rozen steeg in deze periode 5 eurocent ten opzichte van vorig jaar tot 20 eurocent per steel. De roos wordt (in aangevoerde aantallen) gevolgd door Dianthus en Hypericum met respectievelijk ruim 48 en 27 miljoen stelen. De gemiddelde prijs voor importproducten op vestiging Rijnsburg steeg (t/m per. 10) van 16 naar 18 eurocent per steel.

De show met importproducten is niet alleen in de veiling te bewonderen maar ook bij een zevental groothandelaren in Nederland worden de arrangementen ten toon gesteld. Een bezoekje aan de showruimte in Rijnsburg is zeker de moeite waard om meer te weten te komen over het huidige import-assortiment.


---