Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 5 december 2002

* RIJ-INSTRUCTEUR BEROOFD
Woensdagavond omstreeks zeven uur werd op de Kanaalweg een 39-jarige rij-instructeur uit Zoetermeer door twee onbekende mannen, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd van zijn portemonnee. Aangever gaf rijles aan het tweetal, maar na de rit zette één van zijn 'leerlingen' een vuurwapen tegen z'n hoofd en werd zijn portemonnee weggenomen. Ook de mobiele telefoon van de rij-instructeur wisselde van eigenaar. Met de buit vluchtten beide mannen in onbekende richting.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiepersoneel van het wijkteam Spangen/Mathenesse heeft woensdagmiddag in de Vierhavensstraat een alcoholcontrole gehouden. Tussen vijf en zes uur werden 60 automobilisten gecontroleerd. Een 51-jarige autobestuurder uit Rotterdam kreeg een rijontzegging van één uur, terwijl een 18-jarige automobiliste uit Hellevoetsluis op de bon ging voor het rijden zonder rijbewijs. Zij liet hierop haar auto staan en vervolgde haar weg te voet, om even later terug te komen. De vrouw, die dacht dat de politie weg was, stapte weer in haar auto en reed weg. Politiemensen in burger hielden haar echter aan en namen de auto in beslag. De verdachte kreeg voor de tweede maal een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.


* OVERVAL TEXTIELZAAK
Woensdagavond vond er een gewapende overval plaats op een textielzaak aan de Binnenban. De overvallers gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. Rond half negen kwamen twee mannen de zaak binnen. Ze waren beiden donker gekleed met zwarte jassen en capuchons over hun hoofden. Eén van de twee gooide een tasje op de balie en de ander trok een mes. Een medewerkster moest geld uit de kassa halen en in de tas stoppen. Dit duurde kennelijk te lang naar de zin van de daders, waarop men zelf geld uit de kassa pakte en de zaak verliet. De tas lieten ze achter op de balie. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.

Avonduitgave woensdag 4 december 2002

* JONGEN BEROOFD VAN WALKMAN EN HORLOGE
Woensdagmiddag rond half één werd op de Oostzeedijk Beneden een dertienjarige jongen uit Rotterdam door twee ongeveer evenoude knapen beroofd van z'n walkman en horloge. Het jeugdige slachtoffer, dat op de fiets reed, kreeg plotseling op z'n bagagedrager een knaap, die eerst achterop zat bij een andere jongen, eveneens op de fiets, en werd vervolgens gesommeerd een stuk door te rijden. Onder verbale bedreigingen werd z'n kleding onderzocht, waarbij de twee knapen hem z'n walkman en horloge afhandig maakten.


* HOND ENIGE UREN 'GEPARKEERD' AAN FIETS TIJDENS SINTERKLAASINKOPEN

Surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-Centrum maakten woensdagmiddag tegen een 61-jarige Rotterdamse proces-verbaal op wegens het langdurig alleen achterlaten van haar hond. De politiemensen troffen de hond rond twaalf uur vastgebonden aan een fiets aan op de Lijnbaan. Beveiligingsmensen van een supermarkt meldden dat het dier, dat trilde, regelmatig door z'n achterpoten zakte en een zeer angstige indruk maakte, daar al vanaf tien uur 's morgens stond. Toen de politiemensen na hun surveillance opnieuw terugkwamen stond de hond daar nog steeds. Juist toen om kwart over twee medewerkers van de gealarmeerde Dierenambulance zich over de hond wilden ontfermen, kwam de 61-jarige eigenaresse van de hond aanlopen. Zij vertelde dat zij de hond had 'geparkeerd' omdat zij Sinterklaasinkopen had gedaan. Of daar ook een surprise voor de hond bij zit .........?


* ZO'N TWINTIG KILO ILLEGAAL VUURWERK IN BESLAG GENOMEN

Politiepersoneel van het district Oost trof woensdagmorgen in een woning aan de Ivoordistel tijdens een onderzoek zo'n twintig kilo illegaal zwaar vuurwerk, onder meer lawinepijlen aan. De 20-jarige bewoner werd aangehouden en kreeg na verhoor op het politiebureau een proces-verbaal. Het vuurwerk werd in beslag genomen.