BACKSTREAM

BackStream maakt just-in-time marketing Hyundai mogelijk


- Greenib Car b.v. bespaart op marketingkosten en is flexibeler dankzij technologie BackStream -

5 december 2002- Greenib Car b.v., een onafhankelijke importeur van Hyundai automobielen, legt meer nadruk in haar marketingactiviteiten op digitale methoden zoals het World Wide Web en email naast de traditionele uitingen zoals folders, advertenties en radio spotjes. Dit bespaart het bedrijf veel kosten en biedt het de mogelijkheid flexibeler te zijn in haar marketingactiviteiten. Greenib Car maakt hierbij gebruik van de technologie van BackStream, een innovatief technologiebedrijf dat bedrijven helpt bij het beheren en publiceren van content via websites en andere media.

Een toenemend aantal bedrijven heroverweegt de communicatie mix oftewel de verschillende manieren waarmee het met de buitenwereld communiceert. Recent onderzoek van de Universiteit van Tilburg toonde aan dat reclame via meerdere media zinvol is. Het verbetert de merkkennis, evenals de overtuiging van de voordelen van het merk.

Greenib Car bespaart flink op de marketingkosten door het gebruik van digitale methoden. In plaats van het versturen van product specificatiebladen per post bijvoorbeeld biedt het bedrijf deze aan via haar website. De klant heeft daarmee 24 uur per dag en 7 dagen per week met een muisklik beschikking over de meest actuele informatie. Greenib Car bespaart flink op de verzend en drukkosten. 'De investering in de technologie van BackStream hebben wij binnen een jaar terugverdiend' zegt Onno De Haas, verantwoordelijk voor Internet & Database Marketing.

De automarkt is zeer dynamisch wat flexibiliteit in de marketingactiviteit vereist. 'BackStream maakt het mogelijk om flexibel te zijn met onze digitale marketingactiviteiten.' volgens De Haas. Op het juiste moment de juiste marketing is waar het om gaat. 'Met onze software kunnen bedrijven just-in time-marketing bedrijven en tegelijkertijd flink besparen op hun marketing kosten' volgens Willem-Jan Schutte, CEO en mede-oprichter van BackStream.

Meer informatie:
Alexander Loudon via 020 386 83 65 of
alexander.loudon@backstream.com


05 dec 02 09:16