Korps: Utrecht, plaats: De Meern 5-12-2002
Moord op Arnold Pels
Onbekende man schiet inwoner De Meern dood.

Compositietekening dader gepubliceerd.

Iets na 21.30 uur op maandag 18 februari 2002 kwam de 36-jarige Arnold Pels vanuit Friesland bij zijn huis op de Keerkring in De Meern (bij Utrecht) aan. Toen hij zijn auto had geparkeerd en uitstapte, opende een onbekende schutter het vuur op hem. Arnold bezweek voor de ogen van zijn vrouw aan zijn verwondingen. De politie is op zoek naar de dader. Er is een compositietekening verspreid. Compositietekening dader gepubliceerd.

Motief.

De politie heeft nog geen concreet motief. Wel is bekend dat Arnold zich ophield met criminele activiteiten. Hij had in de omgeving van Lemmer (Friesland) en Kerkdriel (Gelderland) wietkwekerijen en hij was mogelijk betrokken bij het plegen van snelkraken op pinautomaten. Eén van de redenen waarom de politie dit vermoedt is, dat in de garagebox van Arnold in Woerden een gestolen auto is aangetroffen. Hier zat een vals kenteken op en er lag gereedschap in. Motief.

Vluchtroute.

De dader vluchtte via de Zomer, een zijstraat van de Keerkring, ging vervolgens linksaf een brandgang in en kwam toen bij een parkeerplaats. Getuigen hebben een auto met piepende banden horen wegrijden. Daarna is de dader mogelijk de Zuiderbreedte ingereden, daarna rechtsaf de Winter en weer links de Evenaar in, om zo uit te komen op de Burgemeester Middelweerdweg.

Vluchtauto.
Alleen bekend is, dat het een donkergekleurde auto is, mogelijk een BMW.
Signalement dader.

blanke man;

leeftijd 25-30 jaar;

lengte circa 1.70-1.75 meter;

enigszins fors, sportief, postuur;

blond kort haar;

hij droeg een zwarte jas, een soort colbert (de jas glom in het licht van de lantaarnpalen);

verder droeg hij een zwarte broek en donkere schoenen;

de man had een wat vreemde loop, een soort hupje, alsof hij trok met z`n linkerbeen;

hij schoot met een semi-automatisch pistool.

De politie vraagt.

Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement?

Wie kan meer vertellen over de achtergronden van deze moord op Arnold Pels?

Wie kan meer vertellen over de contacten van Arnold?

In de periode voor de moord hebben verdachte mannen zich opgehouden in de buurt van het huis van Arnold. Zijn er getuigen die dit hebben gezien?

Wie kan vertellen of Arnold zich bedreigd voelde en waarom?Beloning De Hoofdofficier van Justitie in Utrecht looft een beloning uit van 25.000,- (zegge: vijfentwintigduizend euro) voor de tip, die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Compositietekening, reconstructie en auto.

Compositietekening, reconstructie en auto.
Uw tips zijn welkom bij het Recherche Bijstandsteam van de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844.