Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-12-2002
Politieberichten van 4/12 (13.00 uur) t/m 5/12 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Valeriusstraat. Onbekend is hoe men is binnengekomen. Ontvreemd werd een aantal sieraden met een waarde van circa 2000 euro. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Bolsward: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 17.00 uur werd bij een winkel aan de Marktstraat een 45-jarige inwoonster van Makkum aangehouden. De verdachte had voor 20.- aan kleurspoeling meegenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werd hierop aangehouden door het personeel. Een medewerkster van de winkel, een 44-jarige inwoonster van Irnsum, deed aangifte. De kleurspoeling bleef in de winkel achter. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: onder invloed
Woensdag omstreeks 17.25 uur werd op de Wijde Noorderhorne een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 565 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 14.00 en 18.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Spanjaardslaan. Een ruit in de achterdeur werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een videorecorder en een kleingeldbedrag weggenomen. De 61-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Joure: voetbalwedstrijd
Gisteravond werd voor ruim 4000 bezoekers, waarvan ongeveer 275 uit Groningen afkomstig waren, de voetbalwedstrijd Sc Joure FC Groningen gespeeld. Het betrof hier een wedstrijd uit de 2e ronde van de Amstelcup. Voor deze wedstrijd zette de politie Fryslân 20 mensen in. Daarnaast werden door de organisatie nog 16 stewards van Groningen ingezet en 12 man van een beveiligingsbedrijf. De organisatie van Sc Joure en de gemeente Skarsterlan was prima verzorgd. De wedstrijd werd helaas met 2 3 door Sc Joure verloren. Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.

Heerenveen: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 23.20 uur vond op de Zanden een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed door nog onverklaarbare oorzaak tegen een boom. Volgens een getuige had de bestuurder zeer hard gereden. Nadat de auto tegen de boom tot stilstand was gekomen, was de bestuurder, een 40-jarige inwoner van Heerenveen, uitgestapt en weggelopen. De bestuurder had een bloedende wond boven zijn rechteroog opgelopen. De bestuurder werd door een patrouille iets verderop aangetroffen. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 740 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De wond van de man werd in het ziekenhuis gehecht. De auto werd totaal vernield en is weggesleept.

Harlingen: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.05 uur werd op de Grensweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Sexbierum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 03.20 uur werd op het Cambuurplein een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 25-jarige inwoonster van Warten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 365 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 3 uren. Omstreeks 05.15 uur zag een patrouille deze bestuurster weer rijden op de Franklinstraat, terwijl zij nog een rijverbod had. De bestuurster werd wederom aangehouden. Zij werd overgebracht naar het bureau en tegen haar werd wederom proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak winkel
Donderdag omstreeks 02.15 uur kwam er een melding binnen dat in een winkel in het pleinafsluitend gebouw ingebroken zou worden. Toen de patrouille ter plaatse kwam, waren de verdachte(n) er reeds vandoor. Het bleek dat een ruit van een winkel was vernield en dat men hierdoor naar binnen was gegaan. In de winkel werden een drietal vitrines vernield. In deze vitrines lagen hoofdzakelijk camera`s, autoradio`s en gsm`s. Wat er is weggenomen moet nog worden geïnventariseerd. Een onderzoek in de omgeving, waarbij tevens een speurhond werd ingezet, leverde geen resultaat op. Een medewerker van de winkel zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Witmarsum: inbraak winkel
Donderdag omstreeks 02.30 uur werd ingebroken in een winkel aan het Kaatsplein. De eigenaar van de winkel, een 57-jarige inwoner van Witmarsum, was wakker geworden en zag dat iemand met een zaklantaarn in de winkel liep te schijnen. Toen de verdachte(n) in de gaten kreeg, dat hij was betrapt, ging hij er vandoor. Voor zover nu kon worden nagegaan, werd er niets weggenomen. Het bleek dat men was binnengekomen door de voordeur van de winkel open te breken. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: snelheid
Donderdag omstreeks 06.00 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Drachten, reed met een snelheid van 185 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zwaagwesteinde: vermissing vrouw
De sinds dinsdagmorgen, 3 december vermiste 54-jarige Geertje Saakje van de Meulen e/v van der Veen uit Zwaagwesteinde is weer terecht. De vrouw werd woensdagmiddag in Harlingen aangetroffen. Zij verkeerde in goede gezondheid. De familie heeft zich over de vrouw ontfermd. Zie ook het politiebericht van 4 december over deze vermissing.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272