Persbericht
Groep Deceuninck stopt activiteiten in Estaimpuis

Hooglede-Gits, 5 december 2002. - Vandaag kondigt Groep Deceuninck aan dat het de productieactiviteiten van de dochteronderneming Uniplast stopzet. De machines en het klantenbestand zijn verkocht, de gronden en gebouwen staan te koop. Voor de 14 medewerkers is een sociaal plan uitgewerkt.

De dochteronderneming is ontstaan in de schoot van business unit "Delta", de business unit die tot taak heeft nieuwe projecten op te starten en te evalueren. Omdat Uniplast de twee laatste jaren de vooropgestelde doelstellingen niet meer haalde, werd beslist om de activiteiten af te stoten.

Uniplast, gevestigd in Estaimpuis en door Deceuninck overgenomen in 1999, kon omwille van de stagnerende buizenmarkt en een hevige concurrentie evenmin de gestelde doelstellingen voor 2001 verwezenlijken. De grondstofprijzen die in 1999 een historisch laagtepunt kenden stegen daarenboven kort na de overname zeer sterk. In 2001 realiseerde Uniplast een omzet van 2,36 miljoen euro, in 2000 2,39 miljoen euro. Ondanks de goede evolutie in de verkoop bleven de resultaten in 2002 onvoldoende. Uniplast extrudeerde flexibele voorbedrade- en beschermbuizen uit kunststof (respectievelijk uit polypropyleen en polyethyleen). Bij Uniplast werkten 14 personen, voor wie zowel binnen als buiten de Groep naar oplossingen gezocht wordt.

Groep Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in de compoundering, het ontwerp, de ontwikkeling, de extrusie, de veredeling en de recyclage van kunststofsystemen en -profielen voor de bouwindustrie. Het bedrijf is actief in 32 landen, beschikt over 20 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 1694 medewerkers, waarvan 540 in Hooglede-Gits. Deceuninck is wereldwijd nummer drie in zijn sector en realiseerde in 2001 een geconsolideerde omzet van 350,6 miljoen euro.
(Einde persbericht)


* * *
Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

GROEP DECEUNINCK, François De Landsheer, tel. 051/23 92 20 of ANTHONISSEN & ASSOCIATES, Werner Keeris, tel. 02/230 52 60 of 0496/511 954. www.deceuninck.com

* * *