Gemeente Almere

Bijzonder Sinterklaascadeau

Almere - Op donderdag 5 december wordt in het Beatrixpark een zitbank geplaatst door een aantal jongeren van het Leer/werkbedrijf Flevodrome. De jongeren hebben deze bank zelf gemaakt. De bank wordt aangeboden als Sinterklaascadeau voor het Beatrixpark.

De jongeren die de bank aanbieden, werken bij het Leer/werkbedrijf Flevodrome in Lelystad. Het bedrijf zorgt voor een doelgericht en intensief begeleidingstraject voor jongeren tussen 15 en 23 jaar, die elders buiten de boot dreigen te vallen. Tijdens een periode van een half jaar wordt voor deze jongeren een basis gelegd door training, scholing en werkervaring om hierna een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

De bank is op het eilandje nabij het drijvende podium geplaatst. Hij is gemaakt van Flevolands essenhout en past goed in het natuurlijke deel van het Beatrixpark.

Het Leer/werkbedrijf in Lelystad (houtbewerking) is begonnen in september 1999. Flevodrome Almere (metaalbewerking/constructiebedrijf) is hiervan een vervolg sinds november 2002.