Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 5-12-2002 Persbericht district Maasland

DIEFSTAL AUTO, Oss

Onbekenden namen woensdagmiddag een zwarte Volkswagen Golf weg vanaf de Raadhuislaan in Oss. Het kenteken van de auto was HB-VV-89.

VUURWERK INBESLAGGENOMEN, Oss

Woensdagavond heeft de politie een hoeveelheid illegaal en legaal vuurwerk aangetroffen in een schuurtje van een woning aan de Peilschaal in Oss. De politie had een anonieme tip gekregen dat er vuurwerk in de woning aanwezig zou zijn. Het vuurwerk, zowel knalvuurwerk als siervuurwerk, is inbeslaggenomen. Tegen de 25-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

TREIN BOTST OP AUTO, Ravenstein

Woensdagavond vond een aanrijding plaats op de spoorwegovergang bij de Maasdijk in Ravenstein. De auto van een 24-jarige automobilist uit Oss raakte op de overgang van de weg, toen hij voorrang wilde verlenen aan een 55-jarige automobilist uit Ravenstein. De bestuurder uit Oss probeerde vervolgens de auto weer op de weg te krijgen, maar dit lukt hem niet. Vanuit Ravenstein naderde de stoptrein in de richting van Nijmegen. De Ossenaar kon op tijd wegkomen, maar een aanrijding tussen de trein en de auto kon niet worden voorkomen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, Oss

De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 28-jarige inwoner van Berghem ingevorderd. Twee agenten van de Bike-Unit zagen dat de man op de Spoorlaan in Oss stomdronken achter het stuur van zijn auto kroop en dat hij achteruit reed. Daarop werd hij staande gehouden. Na onderzoek bleek de man driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, Oss

Twee Ossenaren, beide 19 jaar oud, zijn woensdagnacht door de politie aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen spiegels ontvreemd hadden van een auto die geparkeerd stond aan de Anna van Schuurmanstraat in Oss. Ze hadden de mannen staande gehouden en de politie gewaarschuwd. Na onderzoek bleken de verdachten inderdaad in bezit van twee buitenspiegels. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.