Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 5-12-2002 Persbericht district Aa & Dommel

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING, Boxtel

Een 13-jarige fietster uit Boxtel is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Een 21-jarige automobilist uit Tilburg reed over de Brederodeweg in de richting van de Eindhovenseweg in Boxtel. Toen hij de rotonde ter hoogte van de Hobbendonkseweg en Fellenoord op wilde rijden, zag hij de Boxtelse over het hoofd en reed tegen haar aan. Het meisje is met letsel aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJBEWIJS INGENOMEN, Den Dungen

Woensdagmiddag heeft de politie het rijbewijs van een 47-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel ingevorderd. Een getuige zag de man al slingerend rijden in zijn auto over de Spurkstraat in Den Dungen en belde de politie. De politie traceerde de man en kwam achter hem te rijden. Nadat de politie meerdere malen een stopteken gaf, zette hij zijn auto aan de kant. Na onderzoek bleek de man viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 14 uur.

VERKEERSCONTROLE, Boxtel

Woensdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole in het centrum van Boxtel. In totaal werden 43 boetes uitgedeeld. Achttienmaal voor het niet voeren van fietsverlichting, twaalfmaal voor het negeren van roodlicht, achtmaal voor het niet dragen van de autogordel, driemaal voor fout parkeren en één bromfietser droeg geen helm.