Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-12-2002 Persbericht Den Bosch

DIEFSTAL IN DIENSTBETREKKING, `s-Hertogenbosch

De politie heeft donderdagochtend een 35-jarige Bossche aangehouden in haar woning. De vrouw wordt er van verdacht vorige week een computer ter waarde van ruim EUR1200 ontvreemd te hebben uit een winkel aan de Erasmusstraat. Ze is zelf werkzaam in deze winkel. Een andere medewerkster van de winkel heeft dit gezien en meldde dit bij haar baas. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Een 35-jarige inwoner van Gemert heeft woensdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De verdachten, een 26-jarige en een 27-jarige Bosschenaar zijn die dag aangehouden. Het slachtoffer was samen met zijn collega bij een tankstation aan de A15. Daar werd hij door de verdachten meerdere malen bedreigd met hamers . Eén van de verdachten schopte de inwoner van Gemert eveneens in zijn buik. Daarop reden de verdachten weg. Het slachtoffer en zijn collega volgden de verdachten op afstand en belden tegelijkertijd de politie. Die kon de verdachten op de Dr. Poelstraat in `s-Hertogenbosch in hun auto aanhouden. De politie trof twee hamers aan in de auto. De mannen zijn inverzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Een 45-jarige inwoner van Vught is woensdagmiddag aangehouden. De man wordt er van verdacht lampen ter waarde van EUR40 ontvreemd te hebben uit een winkel aan de Vogelstraat in `s-Hertogenbosch. Medewerkers van de winkel zagen dit en belden de politie. De Vughtenaar is later die dag met een boete van EUR 115 heengezonden.

DRONKEN MAN VEROORZAAKT OVERLAST, `s-Hertogenbosch

Op de Visstraat in `s-Hertogenbosch trof de politie woensdagavond een 34-jarige inwoner van die plaats aan. De man liep slingerend over straat en viel de aanwezige mensen lastig. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd daarop aangehouden inzake openbare dronkenschap. Die avond kreeg de politie eveneens een melding van een vernieling en een diefstal uit een winkel aan de Pensmarkt in `s-Hertogenbosch. Na onderzoek bleek de Bosschenaar te voldoen aan het signalement dat de medewerkers van de winkel opgaven. De man is inverzekering gesteld.

NAVIGATIESYSTEEM LEIDT TOT AANHOUDING, `s-Hertogenbosch

Een 31-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch en een 33-jarige inwoner van Vlijmen zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. De mannen worden ervan verdacht die nacht een vrachtwagen met oplegger gestolen te hebben bij een bedrijf in Waalwijk. De eigenaar ontdekte die nacht dat zijn vrachtwagen gestolen was en belde de politie. Door het navigatiesysteem kon de eigenaar de positie van de vrachtwagen aan de politie doorgeven. Uiteindelijk konden de verdachten op Treurenburg in `s-Hertogenbosch aangehouden worden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

INBREKERSWERKTUIG GEVONDEN IN AUTO VAN VERDACHTE, `s-Hertogenbosch

Bij een 24-jarige inwoner van Ede is vannacht in zijn auto inbrekerswerktuig aangetroffen. Agenten belast met de surveillance zagen de man rijden op de Rompertsebaan in `s-Hertogenbosch. Bij het zien van de politie reed de bestuurder hard weg in de richting van de Van Rijckevorsel van Kessellaan. Daardoor trok hij de aandacht van de agenten. Ze reden hem achterna en op de Paulus Potterstraat troffen ze hem in de stilstaande auto aan. Ze vroegen hem zijn rijbewijs en kenteken te tonen en dit weigerde hij. Daarop werd hij aangehouden inzake negeren bevel of vordering. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.