Gemeente Tiel


Gemeenteraad Tiel beveelt één kandidaat aan voor burgemeesterspost

De gemeenteraad van Tiel heeft op 4 december 2002 besloten de heer drs. S.P.M. de Vreeze aan te bevelen als enige geschikte kandidaat voor de functie van burgemeester. Een tweede geschikte kandidaat heeft zich uit de sollicitatieprocedure teruggetrokken. Daarmee is het burgemeestersreferendum van de baan.

In juli 2002 besloot de gemeenteraad om een raadplegend burgemeestersreferendum te houden. De vertrouwenscommissie selecteerde vervolgens tijdens de sollicitatieprocedure twee geschikte kandidaten die ook bereid waren om mee te werken aan dit referendum. Het referendum was gepland voor 22 januari, tegelijk met de landelijke verkiezingen.
Recent werd echter bekend dat één van beide kandidaten zich terugtrok uit de procedure. Onder de andere sollicitanten bevond zich geen geschikte kandidaat zodat de vertrouwenscommissie vervolgens door deze omstandigheid slechts één kandidaat aan de gemeenteraad kon aanbevelen.
De gemeenteraad van Tiel is het eens met dit advies van de commissie en zal dan ook aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voorstellen om deze kandidaat te benoemen. Het referendumbesluit en de referendumverordening worden daarom nu ook ingetrokken.

De heer drs. Steven Pieter Marie de Vreeze is geboren op 23 september 1951 te Utrecht en is sinds 1995 burgemeester van Enkhuizen. Van 1991-1994 was hij wethouder van Leiden, van 1984-1994 raadslid in Leiden en tussen 1974 en 1994 werkzaam bij onder andere de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de rijksplanologische dienst en de provincie Zuid-Holland. Hij is lid van de PvdA.