Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 5 december 2002.

Buschauffeur beroofd, verdachten opgepakt

TILBURG - Gistermorgen, even na negen uur, hebben agenten aan de Vogelenzang in Tilburg twee Tilburgse jongens aangehouden. De jongens zijn 14 en 15 jaar oud en zij worden verdacht van de diefstal met geweldpleging (geld weghalen uit lade) van een 38-jarige chauffeur van de BBA. De jongens zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Verlichtingscontroles

TILBURG - Gistermorgen hebben agenten van team Tilburg West een verlichtingscontrole op meerdere locaties gehouden. Op de Dongenseweg ter hoogte van de Albionstraat gingen 5 fietsers op de bon. Hier passeerden 50 fietsers de controlepost. Aan de Langendijk was het verkeersaanbod 150 en hiervan gingen 10 fietsers op de bon. Twee minderjarige fietsertjes kregen een waarschuwing.

TILBURG/BERKEL-ENSCHOT/UDENHOUT - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gistermorgen een verlichtingscontrole gehouden aan de Enschotsebaan in Berkel-Enschot, de Kreitenmolenstraat in Udenhout, de Riddershofpad en de Jac van Vollenhovenstraat in Tilburg. In totaal gingen er 79 fietsers op de bon. Aan de Enschotsebaan 21, de Kreitenmolenstraat 16, De Riddershofpad 9 en de Jac. van Vollenhovenstraat 33.

TILBURG - Aan de Gasthuis hebben agenten van het team Wilhelminapark gisteravond 15 fietsers op de bon geslingerd. TILBURG - Gisteravond condoleerde de politie van Tilburg West aan de Langendijk en de Baden Powelllaan. Hier kregen 8 fietser een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

OISTERWIJK - Aan de Kerkstraat gingen gisteravond 4 fietser op de bon.

Mannen met valse paspoorten aangehouden

TILBURG - Gistermiddag rond kwart over vier hebben agenten aan de Professor Cobbenhagenlaan twee mannen (30 en 31 jaar oud) aangehouden De mannen hadden zich bij de Belastingdienst gemeld voor het aanvragen van een sofi-nummer en probeerden dit te doen met een vals paspoort. Hierop werd de politie gewaarschuwd die de mannen inrekende. De mannen hebben de Algerijnse nationaliteit en zijn in verzekering gesteld. De valse paspoorten zijn inbeslag genomen.

13 bekeuringen bij verkeerscontrole

GOIRLE - Agenten van het politieteam Leijdal hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Nieuwkerksedijk . Bij deze controle gingen 13 weggebruikers op de bon omdat ze geen gordel droegen.

Winkeldiefstal

TILBURG - Gistermiddag rond kwart voor vijf hebben agenten in een winkel aan de Westermarkt twee Tilburgse meisjes (17 en 18 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van een paar schoenen.

Tilburgers zitten in gestolen auto

TILBURG - Gistermiddag rond tien voor halfvijf hebben surveillerende agenten aan de Gerard Mercatorstraat twee mannen en een vrouw uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 28 en 38 jaar oud. De vrouw is 22 jaar oud. De agenten zagen het drietal in een auto zitten en bij navraag bleek dat die als gestolen stond gesignaleerd.

Overval

TILBURG - Gistermiddag tussen kwart over vier en halfvijf heeft een nog onbekende man bij een overval op een kledingzaak aan de Westermarkt kans gezien om onder bedreiging met geweld, de man dreigde met schieten, enkele honderden euro`s buit te maken. De nog onbekende dader was de kledingzaak al eerder binnen geweest en liet zijn keuze op een broek vallen. Toen hij de broek wilde afrekenen zei hij dat hij onvoldoende geld bij zich had en even gin pinnen. De verkoopster hield de broek voor de man achter en als hij korte tijd later terugkomt eist hij geld en dreigt te schieten. Hierbij houdt de overvaller een hand in een van de jaszakken.

Alcoholcontrole

OISTERWIJK / HILVARENBEEK - Gisteravond heeft de politie van team Oisterwijk een alcoholcontrole gehouden aan de Sportlaan in Oisterwijk en het Vrijthof te Hilvarenbeek. Er werden op deze twee locaties in totaal 70 automobilisten gecontroleerd. Niemand bleek te veel gedronken te hebben.

Tilburger steekt rol vuurwerk af

TILBURG - Vannacht om tien over halfvier hebben surveillerende agenten aan de Spoorlaan een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden Hij wordt verdacht van het afsteken van een grote rol vuurwerk die in de struiken was opgehangen.

Man met gestolen auto aangehouden

HILVARENBEEK - Vannacht om kwart over vier hebben agenten aan de Diessenseweg een 36-jarige man die zonder woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij was in het bezit van een auto die gesignaleerd was door de politieregio Amsterdam-Amstelland.

Verlichtingscontroles

TILBURG / GOIRLE - Agenten van het politieteam Leijdal hebben vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden aan de Goirleseweg in Tilburg en de Tilburgseweg in Goirle. Er gingen bij deze controle 20 fietsers op de bon.

TILBURG - Aan de Tatraweg hebben agenten van team leijdal vanmorgen 28 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers die niet de juiste- of geen verlichting voerden.

TILBURG - Het politieteam Wilhelminapark hield vanmorgen een verlichtingscontrole aan de Reitse Hoevenstraat. Acht fietsers kregen een bon.

BERKEL-ENSCHOT - Vanmorgen heeft de politie van team Tilburg Noord aan de Bosscheweg een controle gehouden. Hier gingen 29 fietsers op de bon.

Oisterwijkse aangehouden met bolletjes cocaine

TILBURG - Vanmorgen rond vijf over halftien hebben agenten aan de Oude Dijk een 39-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden. De vrouw was in het bezit van zeven bolletjes cocaine. De politie hield de vrouw aan tijdens een controle die rondom het Stadspark de Oude Dijk werd gehouden, waar drugsgebruikers regelmatig voor overlast zorgen. De Cocaine werd inbeslag genomen.

Tilburgse jongen van mobiele telefoon beroofd

TILBURG - Gistermiddag, tussen kwart voor vier en vier uur werd aan de Ringbaan West terhoogte van de fietstunnel die onder deze weg doorloopt, een 13-jarige Tilburgse jongen van zijn mobiele telefoon beroofd. Terwijl hij aan het bellen was werd de telefoon uit zijn handen gerukt. Dat gebeurde door een tot nu toe onbekende man op een scooter.

Bron: Carel Bouman