Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Donderdag 5 december: Bergen op Zoom

TEAM STEENBERGEN
Aanhouding gezochte
In Steenbergen is vannacht een man aangehouden aangezien hij nog een straf had openstaan. De politie controleerde de bestuurder van een personenauto, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Uit een onderzoek bleek dat de man nog 14 dagen hechtenis open had staan. De man is ingesloten in het politiebureau voor het uitzitten van zijn straf.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

DODELIJK VERKEERSONGEVAL Bij een eenzijdig verkeersongeval donderdagochtend omstreeks 08.15 uur is op de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom om het leven gekomen. In een bocht achter het benzinestation langs Rijksweg A58 is de vrouw waarschijnlijk de macht over het stuur verloren. Vermoedellijk heeft zij nog een stuurcorrectie uitgevoerd, maar dit resulteerde uiteindelijk in het feit dat haar voertuig 180 graden om de as draaide en met de rechterzijkant van haar auto tegen een betonnen brug tot stilstand. De vrouw liep dermate ernstige verwondingen op, dat zij ter plaatse is overleden. Door de Unit FTO van de Politie Midden & West Brabant is een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

HENNEPKWEKERIJ
Bij de politie van team Halsteren / Bergen op Zoom noord, was informatie binnengekomen, dat er op het IJslandpad in Bergen op Zoom een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Op 5 december is hierop een onderzoek ingesteld. In een schuurtje achter de woning is door de politie een ruimte aangetroffen, welke dienst deed als kweekruimte. De kwekerij was op het moment van aantreffen niet in werking. Wel werden resten van hennepplanten aangetroffen. Kweekapparatuur is inbeslaggenomen. De 51-jarige bewoonster van de woning is door de politie gehoord. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

AANRIJDING MATERIEEL
Op woensdagavond omstreeks 23.15 uur vond er op de Randweg Noord in Bergen op Zoom een aanrijding plaats. Een 18-jarige inwoonster uit Goes, rijdende op de rechterrijstrook, sloeg plotseling linksaf de Marconilaan Noord op. Dit vond plaats op het moment dat een 49-jarige inwoonster uit de gemeente Tholen haar op de linkerrijstrook inhaalde. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID Belediging parkeercontroleur Een 31-jarige medewerkster van Parcon is tijdens haar werk als parkeercontroleur beledigd door een boze bestuurder. De parkeercontroleur was doende een bekeuring uit te schrijven toen de bestuurder van de auto aan kwam lopen. De bestuurder was behoorlijk boos en maakt dit duidelijk aan de parkeercontroleur door haar te beledigen en in haar gezicht te spugen. De parkeercontroleur heeft inmiddels aangifte gedaan van het incident. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Politie betrapt winkeldieven op heterdaad Een 42-jarige en een 31-jarige inwoner uit Roosendaal is op dinsdag 04 december tijdens een winkeldiefstal op heterdaad betrapt door een in burger geklede politie patrouille. De politie zag dat de twee verdachten uit een winkel kwamen met een half gevulde plastic tas. Aangezien zij de situatie niet vertrouwde volgde de politie het tweetal. Bij controle bleek dat de tas was gevuld met kleding. De twee verdachten zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Slaapplaats door poging diefstal auto Aangezien een 28-jarige en een 41-jarige inwoner uit Bergen op zoom op zoek waren naar een slaapplaats hebben zij zich gemeld bij de politie. Donderdagochtend meldde zij zich bij de politie met de mededeling dat zij de afgelopen nacht een auto hadden getracht te stelen op het Genieplein in Bergen op Zoom. Bij controle door de politie bleek dit inderdaad zo te zijn. Hierdoor zijn de twee verdachten aangehouden voor poging tot diefstal van een auto. Helaas was de slaapplaats op het politiebureau voor hen van korte duur, want na verhoor zijn zij met een dagvaarding in de loop van de dag heengezonden.

TEAM WOENSDRECHT
Snelheidscontrole
Op woensdagmiddag is door de politie van het team Woensdrecht op de Sportlaan in Hoogerheide een snelheidscontrole gehouden. In totaal is een achttal bestuurders bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Tevens zijn een viertal bestuurders gewaarschuwd voor overtreding van de maximum snelheid.. Tijdens de controle zijn vier bestuurders gewaarschuwd voor het onterecht voeren van de mistverlichting.

TEAM HALDERBERGE
Inbraak Beddenspeciaalzaak Woensdagnacht is er ingebroken in een winkel aan de Prof. Van Ginnekenlaan in Oudenbosch. Het betreft een beddenspeciaalzaak. De dader(s) verschafte zich de toegang door de achterdeur te forceren. Er is een groot aantal badhanddoeken, dekbedovertrekken en een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

Rijden onder invloed
Donderdagochtend vroeg is een 21-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed als bestuurder van een personenauto op de Bosschendijk in Oudenbosch toen hij werd gecontroleerd. De bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. Proces-verbaal is opgemaakt en tevens is een rijverbod van 5 uur opgelegd.

TEAM RUCPHEN
Aanrijdingen
Vanmorgen rond de klok van 09.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en bromfietser. Op het fietspad aan de Bredabaan in Rucphen stond een groep scholieren, met de fiets aan de hand, te wachten. Op het moment dat een jongedame uit St. Willebrord om het groepje heen liep, kwam vanuit de richting Sprundel een bromfietser naderbij. Deze kon haar niet meer ontwijken. Hierbij was gelukkig geen sprake van lichamelijk letsel. De fiets en de bromfiets raakte beide beschadigd.

Woensdagavond omstreeks 22.00 uur reed een 21-jarige inwoner uit Hoeven als bestuurder van een personenauto tegen een verkeerszuil op de hoek Sprundelseweg-Kozijnenhoek in Rucphen. De auto bekwam hierdoor schade. De verkeerszuil moet vervangen worden. Er was geen sprake van lichamelijk letsel.

Bron: Nicolette Bovenhorst