Ingezonden persbericht

Persbericht 5 december

Leids Weggeeffonds opgericht

In 2002 heeft een aantal mensen, onder meer actief in de Leidse Vrijplaatsen Koppenhinksteeg en Boerhaavelaan, het initiatief genomen tot de oprichting van een fonds ter ondersteuning van progressieve politieke activiteiten in de Leidse regio.

Talloze mensen zetten zich in onze regio actief in voor een rechtvaardiger verdeling van macht, kennis, kapitaal en een milieuvriendelijke manier van produceren. Dit kan op allerlei manieren gebeuren: een bezettingsactie, een publicatie, een demonstratie, een conferentie of het maken van een poster.

Dit soort activiteiten kost geld, en daar is bij actievoerders vaak gebrek aan, vooral als er geen beroep gedaan kan worden op de geldkas van de gemeente, of een politieke partij. Speciaal voor buitenparlementaire actiegroepen in Leiden en omstreken bestaat daarom nu het Leidse Weggeeffonds. Kleine organisaties die snel geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een actie, manifestatie of publicatie, kunnen bij dit fonds aankloppen voor een subsidiebijdrage.

Welke projecten ondersteunt het Leids Weggeeffonds?

Het Leids Weggeeffonds financiert initiatieven die op andere manieren niet of nauwelijks te financieren zijn. Er wordt voorrang gegeven aan activiteiten en vormen van actie die basisdemocratisch zijn georganiseerd en zelforganisatie bevorderen. Het fonds neemt enkel aanvragen in behandeling van maximaal 1000 euro. Het fonds beslist één maal per twee maanden over de binnengekomen aanvragen, op basis van de geschiktheid van de aanvragen en de beschikbare middelen. Deze middelen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit periodieke bijdragen en incidentele giften van donateurs.

Donateur worden van het Leids Weggeeffonds!

Mensen die de progressieve beweging in Leiden en omstreken een steuntje in de rug willen geven kunnen van het fonds donateur worden. Zij maken dan maandelijks een vast bedrag over. Dit hoeft beslist niet om een enorme bedrag te gaan. Het fonds ziet liever dat honderd mensen vijf euro per maand overmaken dat vijf mensen honderd euro doneren. Het gaat er immers ook om de steun voor de Leidse buitenparlementaire progressieve beweging zichtbaar te maken. Eenmalige schenkingen kunnen natuurlijk ook gedaan worden. Donateurs ontvangen elk half jaar een nieuwsbrief waarin wordt verteld welke aanvragen zijn gehonoreerd.

Meer informatie over het fonds kan worden aangevraagd door een emailtje te sturen aan lw@koppenhinksteeg .nl of door de speciale folder op te halen bij de Vrijplaatsen aan de Koppenhinksteeg en Boerhaavelaan. Giften kunnen worden gestort op girorekening 9432856 ter attentie van het Leids Weggeeffonds, Postbus 2228, 2301 CE in Leiden.

Einde persbericht

Afz: Leids Weggeeffonds
Postbus 2228
2301 CE Leiden
Girorekeningnummer 9432856
Kamer van Koophandel nr. 28095270
Email: lw@koppenhinksteeg.nl
http://www.koppenhinksteeg.nl/leidsweggeeffonds.htm Telefoon voor pers: 06 23181164 (Denis Walsh & Rayan Yunis)