Nieuwsbericht

donderdag, 5 december 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Belediging politieambtenaren
Alkmaar / Bergen, woensdag 4 december 2002.
Woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Koelmalaan in Alkmaar. Tijdens deze controle werd een 29-jarige Alkmaarder bekeurd omdat hij geen autogordel droeg. De man uitte vervolgens een aantal seksueel getinte beledigingen in de richting van de verbaliserende agente. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Hij is later in de middag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Ook in Bergen werd een vrouwelijk agent beledigd door een man die een bekeuring kreeg. De verdachte stond met zijn auto fout geparkeerd op de Breelaan. Hij was het niet eens met deze bekeuring en uitte schreeuwend verschillende beledigingen in de richting van de betreffende agente. De man stapte in zijn auto en schreeuwde toen hij de agente voorbij reed nog een aantal beledigingen naar haar waarna hij weg reed. De agente heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte moet nog worden gehoord.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, woensdag 4 december 2002.
Woensdagmiddag tussen 13.00 en 18.15 uur werd een snelheidscontroles gehouden op de Middenweg en de Beukenlaan waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 128
Aantal overtredingen: 28
Hoogst gemeten snelheid: 87 km/u.

Inbraak woningen
Alkmaar, woensdag 4 december 2002.
Woensdag tussen 12.00 en 20.00 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Pieter Breughelstraat. In beide gevallen werd aan de achterzijde van de woning een raam vernield waarna men naar binnen kon komen. Beide woningen werden doorzocht maar de bewoners konden nog niet aangeven of en zo ja wat er is verdwenen. Een aantal buurtbewoners hadden, kort nadat zij lawaai in de achtertuinen hoorden, een auto met hoge snelheid uit de straat weg horen rijden. Mogelijk dat de inbrekers in deze auto hebben gezeten. Gezien de tijdstippen van beide inbraken en de wijze waarop werd ingebroken is het aannemelijk dat deze gepleegd zijn door dezelfde dader(s).

Bromfietser breekt been.
Sint Pancras, woensdag 4 december 200.
Woensdagavond vond een ongeval plaats op de kruising Kerkelaan - Benedenweg waarbij een 17-jarige bromfietser uit Broek op Langedijk gewond raakt. De bromfietser reed over de Kerkelaan en verleende geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto die over de Benedenweg de kruising naderde. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij brak de bestuurder van de bromfiets een been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, donderdag 5 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Snelliusstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 260 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.
Alkmaar, donderdag 5 december 2002.
Donderdag werd een 63-jarige bestuurder van een bestelauto uit Alkmaar aangehouden op de Stalpaertstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 365 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Verlichtingscontrole
Alkmaar, donderdag 5 december 2002.
Donderdagmorgen werd en grootscheepse verlichtingscontrole gehouden op de Kanaalkade en de Noorderkade. Tijdens deze controle werden 48 bestuurder bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Aan de controle werd door 17 politiemensen deelgenomen.

Jongens mishandeld
Alkmaar, donderdag 5 december 2002.
Donderdagmiddag tussen 12.00 en 12.05 uur werden twee jongens van 15 jaar, afkomstig uit Alkmaar mishandeld, op de Kanaaldijk. De twee fietsten over de Kanaaldijk toen zij ter hoogte van de Drevelstraat tegemoet werden gereden door een groep jongens en meisjes die ook op fietsen reden. Een van de jongens uit de groep vroeg aan de beide jongens waarom ze zo stoer deden. Dit omdat beide jongens op een lachende toon met elkaar spraken. Beide slachtoffers reageerden niet en reden door. Plotseling werden zij ingehaald door twee jongens uit de eerder genoemde groep. Er ontstond een vechtpartij waarbij de twee slachtoffers werden geschopt en geslagen. De rest van de grote groep had zich inmiddels bij de vechtenden gevoegd maar grepen niet in. Dit gebeurde wel door een passerende automobilist. Deze haalden de jongens uit elkaar waarna de daders en hun groep verdwenen. Eén van de daders is een jongen van 15 a 16 jaar. Hij heeft een Turks/Marokkaans uiterlijk en was gekleed in een witte jas of trui en een donkere broek. Van de andere dader is bekend dat hij een donkere huidskleur heeft. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de daders.

Hennepkwekerij opgerold
Broek op Langedijk, donderdag 5 december 2002.
Donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Dölleweg. De politie had informatie dat in dit pand hennepplanten werden gekweekt. Deze informatie bleek juist te zijn. Op een zolder werd een kwekerij met ruim 800 hennepplanten aangetroffen. Deze planten alsmede een hoeveel lampen en andere apparatuur werden in beslag genomen en zijn, na overleg met justitie, inmiddels vernietigd. De eigenaar van de kwekerij moet nog door de politie worden gehoord

NOORDKOP

Diefstal schrikhekken
Slootdorp, woensdag 4 december 2002.
Woensdag heeft een medewerker van de gemeente Wieringermeer aangifte gedaan van diefstal van ruim 100 meter rood/wit gekleurd schrikhek. De diefstal moet hebben plaatsgevonden in de periode van 24 tot 27 en van 29 november tot 2 december. In de eerst genoemde periode werd zo'n 80 meter hekwerk weggenomen vanaf de Wieringerrandweg ter hoogte van het fietstunneltje onder de A7. Enkele dagen later vond eenzelfde diefstal plaats van een hekwerk eveneens langs de Wieringerrandweg maar nu ter hoogte van de polderstijger. De gezamenlijke waarde van het weggenomen goed bedraagt ruim 11.000 euro.

Vrouw gewond na ongeval
Den Helder, woensdag 4 december 2002.
Woensdagmiddag vond een ongeval plaats op de Parallelweg. Hierbij raakte een 21-jarige vrouw gewond aan haar been. Het slachtoffer zat achterop een fiets bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Den Helder. Zij reden over het fietspad naast de Parallelweg. Op de kruising met de Beatrixstraat kregen zij geen voorrang van een personenauto bestuurd door een 31-jarige man uit Den Helder. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietspassagier gewond raakte aan haar been. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, donderdag 5 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Hazerswoude aangehouden op de Pelikaanweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 300 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Inbraak winkel
Den Helder, donderdag 5 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Waddenzeestraat. De daders vernielden een winkelruit en kwamen zo in de winkel. Het is niet bekend wat er precies uit het bedrijfspand is weggenomen. Wel was de schade in de winkel aanzienlijk.

Dumping van banden
Den Oever/Slootdorp, donderdag 5 december 2002. Gistermorgen troffen agenten naast de Stontelerweg in Den Oever een flinke partij banden aan. Vanmorgen werd er opnieuw een partij banden aangetroffen maar nu naast de Den Oeverseweg in Slootdorp, tussen de Klieverweg en de Schelpenbolweg. Deze banden waren gedumpt en afkomstig van auto's, tractoren en vrachtwagens. Het gaat in beide gevallen om een flinke partij die met een vrachtauto moet zijn vervoerd. De gemeenten Wieringen en Wieringermeer zullen de banden moeten laten opruimen door een gespecialiseerd bedrijf. Dit kost ongeveer 300,- per ton. De totale hoeveelheid is naar schatting ruim tien ton. De politie vraagt getuigen van dit ernstige milieudelict contact op te nemen met de politie in Wieringerwerf te bereiken via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

WESTFRIESLAND

Woninginbraak
Zwaag, donderdag 5 december 2002.
Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 0.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Boterbloem in Zwaag. De onbekenden zijn binnengekomen door een dakraam te forceren. Vanuit het huis zijn twee mobiele telefoons en duizend euro weggenomen.

Verlichtingscontroles
Medemblik, donderdag 5 december 2002.
Donderdagochtend is er van 7.10 uur tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Westersingel in Medemblik. In die periode zijn vier fietsers bekeurd wegens het fietsen met ondeugdelijke verlichting.
Hoorn, donderdag 5 december 2002.
Eveneens donderdagochtend omstreeks dezelfde periode is er een fietsverlichtingscontrole geweest langs de Porder in Hoorn. Er zijn vier fietsers bekeurd wegens het fietsen zonder deugdelijke verlichting.

Auto gestolen en uitgebrand
Wervershoof, donderdag 5 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto gestolen vanaf de Floralaan in Wervershoof. Het betreft een rode Hyundai Excel. Later in de nacht is de auto in brand teruggevonden langs de Koggerandweg in Middenmeer. Hoe de auto daar terecht is gekomen en waarom deze in brand stond is onbekend.

Auto gestolen
Hoorn, donderdag 5 december 2002.
Tussen woensdag 15.30 uur en donderdag 9.30 uur is er een auto gestolen vanaf het Westfriese Hof in Hoorn. Het betreft een rode Opel Corsa met het kenteken FP-BD-44.