Gemeente Tilburg

5-12-2002
Sport, onderwijs en studentenhuisvesting vormen basis Ontwikkelingsvisie Stappeg
Sport, onderwijs en (studenten)huisvesting centraal in principe-besluit

Maandag 2 december jongstleden heeft het College een principe-uitspraak gedaan over de visie voor het gebied Stappegoor. In deze Visie worden voorstellen gedaan om tot een integraal plan voor het gehele gebied tussen de Ringbaan Zuid en de A58 te komen. In de visie voor het gebied worden de functies sport, onderwijs, studentenhuisvesting en uitgaan gebundeld.

Stappegoor als Campus+
In de Visie Stappegoor wordt voor de verdere ontwikkeling van het gebied uitgegaan van de zogenaamde Campus+ strategie. Dit betekent dat naast de speerpunten sport en onderwijs het gebied een belangrijke functie krijgt als woon-leefgebied voor studenten (± 1.500 eenheden). De nieuwe identiteit van het gebied wordt in de toekomst in hoge mate bepaald door de Campus en grote groepen studenten die hier wonen, recreëren, uitgaan, sporten en onderwijs volgen. Jongeren bepalen het beeld, maar zijn uiteraard niet de enige doelgroep. Het gebied krijgt een open karakter, waarin ruimte is voor verenigingssporters, recreanten, bezoekers aan wedstrijden en bioscoop, etcetera. Wel wordt er ook ruimte gezocht voor duurdere appartementen.

Principe-uitspraak eerste stap naar definitieve visie De principe-uitspraak van het college is de eerste stap naar een definitieve visie voor Stappegoor. Doel is een integraal, samenhangend kader op te stellen voor de ontwikkelingen in Stappegoor. Diverse planinitiatieven kunnen zodoende in de toekomst goed worden afgewogen.

De komende maanden wordt met betrokkenen bij Stappegoor (bijvoorbeeld de sportverenigingen) gesproken over hun ideeën ten aanzien van Stappegoor. Mede op basis van deze informatie wordt verder gewerkt aan de visie. Er zal daarbij ook aandacht zijn voor een ruimtelijke/stedenbouwkundige vertaling van de visie voor de diverse deelgebieden. Naar verwachting wordt de definitieve Visie Stappegoor rond april 2003 vastgesteld.