Gemeente Zoetermeer

Voor de 12de keer verkiezing van vrijwilligersorganisatie van het jaar

Op vrijdag 6 december om 17.00 uur wordt in Zoetermeer tijdens de nationale vrijwilligersdag voor de twaalfde keer de gemeentelijke vrijwilligersprijs uitgereikt. Dat gebeurt in het Centrum voor Vrijwilligerswerk, Zuidwaarts 1, aan een organisatie, die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van vrijwilligers. Met de vrijwilligersprijs toont de gemeente haar waardering voor het vrijwilligerswerk in de stad. Na het internationaal jaar van de vrijwilligers in 2001, is ook dit jaar weer veel gedaan om het belang van het vrijwilligerswerk uit te dragen en te ondersteunen. Een éénjarige subsidieregeling gaf hiervoor een steuntje in de rug. Om het vrijwilligerswerk ook op langere termijn te versterken, heeft de gemeente extra geld gevraagd aan het rijk. Op die manier kan meer service en dienstverlening worden geboden aan het vrijwilligerswerk. Eén van de gemeentelijke speerpunten in de projectaanvraag is het opzetten van een zogenoemd 'webportal', waarop verenigingen via internet activiteiten, vacatures en dergelijke kunnen plaatsen en informatie kunnen uitwisselen. Met de voorbereidingen hiervan wordt nog dit jaar begonnen. Gelijk met de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs wordt om die reden het startsein gegeven voor de actie 'alle vrijwilligers(werk) achter één digitale voordeur'. De gemeente gaat vrijwilligers en verenigingen uitnodigen om hieraan actief mee te werken.

Evenals voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties in Zoetermeer voor de vrijwilligersprijs worden aangemeld. Sport, natuurbehoud, onderwijs, cultuur, wijk- en buurtwerk en ouderenzorg; het is slechts een greep uit de vele gebieden waarbij vrijwilligers werkzaam zijn. Een organisatie kan voor de gemeentelijke vrijwilligersprijs worden voorgedragen door voor dinsdag 26 november een korte brief, onder vermelding van vrijwilligersprijs 2002, te sturen naar: gemeente Zoetermeer, afdeling Beleid, t.a.v. Ferd Stoutjesdijk, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Ook is het mogelijk te e-mailen naar f.stoutjesdijk@zoetermeer.nl
De brief of e-mail dient de volgende informatie te bevatten:
* naam en adres van de vrijwilligersorganisatie die voor de vrijwilligersprijs 2002 wordt voorgedragen. Het liefst met een contactpersoon van de organisatie voor nadere inlichtingen
* een duidelijke motivering waarom deze organisatie de vrijwilligersprijs 2002 verdient

* uw eigen gegevens: naam, adres en telefoonnummer waar u overdag te bereiken bent voor nadere informatie

* indien bekend ook het postgiro- of bankrekeningnummer van de voorgedragen organisatie vermelden

Aan de uitreiking van de gemeentelijke vrijwilligersprijs is een geldbedrag verbonden. De winnende organisatie ontvangt de eerste prijs ter waarde van 500,00. Daarnaast zijn er twee tweede prijzen van 250,00. De prijswinnaars mogen zelf beslissen, waar zij dit geld voor gebruiken. Voor alle duidelijkheid: de prijs wordt uitgereikt aan een organisatie en niet aan individuele personen.
Uit de aanmeldingen kiest een deskundige jury de uiteindelijke winnaars. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de gemeente. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Fred Stoutjesdijk van de gemeentelijke afdeling Beleid, telefoon (079) 346 85 52.

Laatste wijziging: 11-11-2002