SPEAKERS ACADEMY UITGEVERIJ BV

Perspresentatie boek: De visie van Nawijn

Vrijdag 6 december 2002 vindt de perspresentatie van het boek DE VISIE VAN NAWIJN, door auteur Bart Bakker plaats.

Plaats van handeling: Hotel Des Indes, Lange Voorhout 54-56 te Den Haag

Programma:

08.30 - 09.00 ontvangst met koffie

09.00 - 09.10 welkom + korte introductie

09.10 - 09.15 overhandiging eerste exemplaar door Bart Bakker aan demissionair Minister Hilbrand Nawijn

09.15 - 09.40 gelegenheid tot stellen van vragen
09.40 - 10.00 nazit

Pers accreditatie vooraf is noodzakelijk. U kunt zich opgeven bij Speakers Academy Uitgeverij BV via:

Fax: 010-414.32.59
Email: uitgeverij@speakersacademy.nl

Per medium maximaal 2 personen.

Voor ieder afgevaardigde zal er op vrijdagochtend een presentatie exemplaar beschikbaar zijn.

Korte inhoudsbeschrijving:

GROTE SOCIALE PROBLEMEN IN NEDERLAND

Hilbrand Nawijn, demissionair minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het eerste Kabinet-Balkenende en kandidaat-lijsttrekker voor de Lijst Pim Fortuyn, beschouwt het aanpakken van de immigratieproblemen in Nederland als zijn levenswerk. Bart Bakker (39), voormalig journalist van de Haagsche en Goudsche Courant, is gedurende het ministerschap de persoonlijk woordvoerder en vertrouwenspersoon van Hilbrand Nawijn. Hij belicht daarom exclusief de visie van Nawijn. DE VISIE VAN NAWIJN is het debuut van Bart Bakker.

ZAAK IS UIT DE HAND GELOPEN

Hilbrand Nawijn maakt in het boek duidelijk dat het asielbeleid in ons land gebaseerd moet zijn op hetgeen internationaal is afgesproken. Tevens onderbouwt hij zijn aanpak van de asielzoekers-problematiek, de gezinshereniging, de arbeidsmigratie en integratie. Het Paarse kabinet heeft hier geen oog voor gehad. Daardoor is de zaak uit de hand gelopen. De problematiek is zo belangrijk voor Nederland dat iedereen zich er een mening over moet kunnen vormen.

GEEN PLAATS VOOR ECONOMISCHE VLUCHTELINGEN

Ik ben enorm geĂŻnteresseerd in mensen, zegt Hilbrand Nawijn in het boek. Ik werk al meer dan 20 jaar met vreemdelingen. Het is boeiend om te zien hoe de Nederlandse samenleving omgaat met allochtonen. Dat proces is fascinerend. Duidelijk is dat er grote sociale problemen in Nederland zijn, die veroorzaakt zijn door te liberale immigratie en te vrijblijvende integratie. Ik wil daarom het toelatingsbeleid voor asielzoekers en voor gezinsherenigers en -vormers fors aanscherpen. Dit betekent onder andere dat in de aanmeldcentra voor asielzoekers een direct strenge selectie tussen politieke en economische vluchtelingen wordt gemaakt. Dit betekent dat 80 procent het land direct moet verlaten. Alleen de serieuze asielzoekers, die mogelijk vluchteling zijn mogen doorstromen naar de opvangcentra. Er komen teveel asielzoekers naar Nederland met economische motieven. Je moet ze niet opvangen, maar zo snel mogelijk duidelijk maken, dat voor hen hier geen plaats is.

HARDE AANPAK ILLEGALEN

Mensen die in Nederland illegaal wonen en werken moeten hard worden aangepakt, vindt Hilbrand Nawijn. Illegalen die zich schuldig maken aan strafbare feiten dienen meteen te worden opgepakt, vervolgt en uitgezet. Voor het aantal beschikbare cellen in Nederland is daarvoor een verdubbeling noodzakelijk tot een kleine 3000.

EEN VISIE DIE STAAT ALS EEN HUIS

Zomaar een paar uitspraken van minister Nawijn die in Nederland veel stof deden opwaaien. In positieve en negatieve zin. Zijn email liep op het ministerie regelmatig vast van alle steunbetuigingen die binnen kwamen. Journalisten en anders denkende politici hebben veel moeite gedaan om de mening van Nawijn te bekritiseren. Maar zijn visie staat als een huis. Gebaseerd op cijfers, wetenschappelijke feiten en eigen ervaringen. Hij bouwt voort op de analyse van Pim Fortuyn in zijn boek DE PUINHOPEN VAN ACHT JAAR PAARS.

Extra Sfeerreportage

Het bijzondere aan de Visie van Nawijn is een exclusieve sfeerreportage vanaf dinsdag 16 juli 2002, de dag dat Hilbrand Nawijn door LPF-fractiesecretaris Joost Eerdmans werd gepolst voor het ministerschap, tot en met de dag van de val van het kabinet Balkenende, woensdag 16 oktober 2002. Tevens wordt de periode beschreven dat Nawijn kandidaat- lijsttrekker wordt van de Lijst Pim Fortuyn. Fotograaf Hans Willink zorgde voor een bijzondere foto-reportage, die duidelijk maakt hoe een dag van een minister er uit kan zien.

Uitgeverij: Speakers Academy Uitgeverij BV
ISBN: 9080630055
Verkoopprijs: EURO 19,95


03 dec 02 14:49