Katholieke Universiteit Nijmegen

Presentatie sponsorcahier
´Voorproeven van de Nijmeegse Stadsgeschiedenis´ In 2005, bij de viering van het 2000 jarig bestaan van de stad Nijmegen, zal een driedelig boekwerk verschijnen over de geschiedenis van de stad Nijmegen. De Stichting Stadsgeschiedenis Nijmegen, een samenwerkingsverband van de gemeente Nijmegen, de historische vereniging Numaga en de KU Nijmegen, draagt de verantwoordelijkheid voor de totstandkoming van deze wetenschappelijk verantwoorde, voor een breed publiek toegankelijke stadsgeschiedenis. Een redactie is aangesteld en een 25-tal auteurs zijn doende met het onderzoek en het schrijven van het boek. Voor de uitgave is de stichting op zoek naar sponsoren. Daartoe heeft zij de redactie de opdracht gegeven het cahier `Voorschot op de Nijmeegse Stadsgeschiedenis´ te maken. Het cahier wordt op vrijdag 6 december om 16.30 gepresenteerd in het Archief.

"Voorschot op de Nijmeegse Stadsgeschiedenis" bevat vijf korte bijdragen, waarin een eerste indruk wordt gegeven van de in 2005 uit te brengen Nijmeegse Stadsgeschiedenis. Veel auteurs zijn verbonden aan de Letterenfaculteit van de KU Nijmegen en aan het project zijn vijf ondersteunende promotieonderzoeken gelieerd. Het cahier wordt het komend jaar ingezet bij de werving van sponsoren die nodig zijn om het driedelige, rijk geïllustreerde boek voor een groot publiek financieel bereikbaar te maken.

Lezing Maarten Hageman
Vrijdag 6 december zal een exemplaar van het cahier worden aangeboden aan burgemeester dr. G. Ter Horst van de gemeente Nijmegen, aan prof. dr. J. Bots, decaan van de Faculteit der Letteren, zijnde de financiers van het project, en aan dr. J. Brabers, voorzitter van Numaga, initiatiefnemer van de Stadsgeschiedenis. Daaraan voorafgaand zal een van de auteurs mr. drs. Maarten Hageman, een lezing geven onder de titel "Het Nijmeegse stadsbestuur in de tweede helft van de zestiende eeuw, een elitair gezelschap temidden van roerige tijden". Hageman zal onder meer laten zien dat de hedendaagse roep om politieke en bestuurlijke vernieuwing geen nieuw verschijnsel is.

Bestellen
De brochure is verkrijgbaar bij het archief van de gemeente Nijmegen via de directeur, mevrouw dr. C. van der Woude, telefoon (024) - 3292282.
3-12-2002


* site Numaga