Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2002-272

Den Haag, 03-12-2002

Douane neemt mobiele containerscan in gebruik

Vrijdag 6 december neemt de Douane Rotterdam de nieuwe mobiele containerscanner officieel in gebruik. De heer Jan Lunneker, Directeur van de Douane, verricht de openingshandeling. De mobiele containerscanner wordt voornamelijk gebruikt in het Waal/Eemhaven-gebied in Rotterdam. Omdat de scanfaciliteiten zijn aangebracht op een speciaal ontworpen truck, kan het apparaat desgewenst ook elders in het land worden ingezet. De truck is voorzien van een scan-arm. Deze arm wordt over de container gelegd waarna de truck langs de container rijdt en de inhoud scant. De totale kosten van de scan bedragen circa 4,9 miljoen euro.

De handeling waarmee de mobiele containerscanner in gebruik wordt genomen wordt verricht door de heer Jan Lunneker, directeur Douane Nederland. De heer Ton Groenendijk, hoofd Douanedistrict Rotterdam, houdt voorafgaand aan de handeling een korte toespraak.

De officiële ingebruikname vindt plaats op vrijdag 6 december vanaf 1500 uur op het terrein van de Douanepost Reeweg, Reeweg 15 Rotterdam (3089 KM), havennummer 2750. Het terrein van de Douane ligt op de Hometerminal van de ECT.

Eerder op de dag tussen 12.30 en 14.00 uur is er gelegenheid voor de pers om foto's en filmbeelden te maken van de mobiele scanner. Ook zijn er dan vertegenwoordigers van de Douane aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Vertegenwoordigers van de pers wordt verzocht zich uiterlijk donderdag 5 december om 12.00 uur aan te melden bij de persvoorlichter.