Universiteit van Utrecht

>

Persbericht van de Universiteit Utrecht / Faculteit Rechtsgeleerdheid

4 december 2002

Faculteit Rechtsgeleerdheid en Utrechtse Rechtbank gaan intensief samenwerken

Op vrijdag 6 december sluiten de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht en de Utrechtse Rechtbank een convenant af. Uitgangspunt van het convenant is om te komen tot een optimale uitwisseling van kennis en ervaring met daarbinnen ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Beide organisaties streven naar een hoogwaardige kwaliteit van rechtskennis en delen de overtuiging dat een goede en structurele samenwerking kan bijdragen aan die kwaliteit.

De Faculteit en de Rechtbank gaan in ieder geval samenwerken op het gebied van in-company cursussen, onderwijs, studiebijeenkomsten, onderzoek, stages, excursies en rechtbankbezoeken.
De samenwerking geeft medewerkers van de Rechtbank meer mogelijkheden voor permanente educatie en verdieping van kennis. Daarnaast wil de Rechtbank zich als organisatie meer naar buiten gaan profileren. De faculteit Rechtsgeleerdheid wil met de samenwerking de mogelijkheden voor zowel studenten als medewerkers verbeteren om meer inzicht te krijgen in de rechtspraak en de rechterlijke organisatie. Dit zal volgens de Faculteit niet alleen leiden tot een verrijking van de rechtenstudie maar tevens tot een verruiming van de carrièremogelijkheden.

Het convenant zal op vrijdag 6 december om 16.30 uur worden ondertekend door prof.mr. A.F.M. Dorresteijn, decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid en mr. H.N. Brouwer, president van de Rechtbank Utrecht.

Voorlichter Dionne Puyman, (030) 253 7959, D.Puyman@law.uu.nl