Partij van de Arbeid

Den Haag, 6 december 2002

Schriftelijke vragen van Ferd Crone (PvdA) aan de staatssecretaris van VROM over de energiepremielijst 2003


1. Kunt u aangeven welke overwegingen per apparaat/voorziening ten grondslag liggen ten aanzien van de concept-energiepremielijst van 2003 volgens de internet-site van uw ministerie ten opzichte van de lijst van 2002?

2. Wat zijn de gevolgen (financieel, mate van isolatie) van de concept-energiepremielijst voor de isolatieprojecten in de woningbouw die in 2002 of eerder zijn gestart, maar pas in 2003 of later worden afgerond?
3. Kunt u ingaan op een klacht van de isolatie-bedrijven dat zij geconfronteerd worden met een herziening van de lijst, terwijl zij in hun investeringen rekening gehouden hebben met een bepaald subsidie-bedrag met de daarbij horende voorwaarden?

4. Waarom heeft u in de energiepremielijst het premiebedrag voor dak- of vlieringisolatie afhankelijk gemaakt van een R gelijk aan of groter dan 2,50 m2.K/W? Heeft u overwogen aan te sluiten bij het bouwbesluit waarbij de isolatie van de gehele dakconstructie wordt meegenomen?
5. Waarom is het bedrag voor de elektrische condens wasdroger met A-label voor energiegebruik, en het bedrag voor de gasverwarmde wasdroger verhoogd?

6. Kunt u deze vragen zo snel mogelijk beantwoorden, aangezien de energiepremielijst in principe per 1 januari 2003 in werking zou moeten treden?