634bb1.gif

AMD verhoogt omzetverwachting vierde kwartaal

Verwachte omzet stijgt 35% tot 700 miljoen U$

Antwerpen - 6 December, 2002 - AMD (NYSE:AMD) stel haar verwachtingen voor het lopende kwartaal naar boven bij, op grond van een duidelijk grotere vraag naar zowel PC processoren als naar AMD's high-density Flash memory producten. AMD verwacht nu dat de omzet dit vierde kwartaal zal uitkomen op 700 miljoen U$. Dit betekent een groei van 35% ten opzichte van het derde kwartaal. Het bedrijf geeft verder aan dat de vraag naar Flash memory producten aantrekt, vooral uit de markt van de meer g

eavanceerde mobiele telefoons. Ook op de omzet in PR processoren nam sterker toe dan verwacht, als gevolg van de grotere concurrentiekracht van AMD's huidige processoren en een grotere seizoensvraag naar PC's.

Over AMD
AMD (NYSE: AMD) is wereldwijd leverancier van integrated circuits (Flash Memory), onder andere toepasbaar in mobiele telefoons, en leverancier van processoren voor desktop PC's, workstations, servers en notebooks. De producten worden gefabriceerd in Europa, de Verenigde Staten, Japan en Azië. AMD, opgericht in 1969, is een Fortune 500 en Standard & Poors 500-bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Sunnyvale, Californië.

Ingezonden persbericht