Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-12-2002
Persberichten vrijdagmorgen 6 december 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Eenzijdig ongeval

ZWARTEMEER Vond er gistermiddag een eenzijdig ongeval plaats op De Panden. Een 25-jarige uit Zwartemeer afkomstige bestuurder van een bestelauto reed over De Panden in de richting van de Kloostermanswijk. Tijdens het draaien van een sigaret belandde de man via de rechterberm in de naast deze berm gelegen sloot. De man kon ongedeerd uit zijn auto klimmen.

Aanrijdingen

HAVELTE Ter controle van zijn vrachtauto met dieplader waarop een kraan stond bracht gistermiddag de 40-jarige uit Steenwijkerwold afkomstige bestuurder zijn combinatie tot stilstand op vluchtstrook van de A32. Toen hij tussen de vrachtauto en de dieplader stond hoorde hij een klap en zag een kleine personenauto voorbij rijden die enkele meters verder ook op de vluchtstrook tot stilstand kwam. Toen de man naar die auto liep vervolgde de bestuurder zijn weg. De bestuurder van de vrachtautocombinatie constateerde dat deze auto tegen een reflectiebord van de dieplader en een rupsband van de kraan was gereden. Tevens werd een gedeelte van een rechterportier van vermoedelijk die personenauto aangetroffen. Omdat de rijrichting Friesland was werden de collegas daar ingeseind die kort daarna de betrokken auto inclusief 87-jarige uit Dronrijp afkomstige bestuurder en echtgenote aantroffen. De auto reed op een rechtervelg, zonder band en portierruit en de rechtervoorportier was grotendeels verdwenen. De inzittenden werden totaal verkleumd aangetroffen. De bestuurder vertelde dat hij ontdekt had dat zijn rechterbuitenspiegel en het raam verdwenen was doch wist niet hoe dit gebeurd was. Ook had de man niet door dat hij op een velg zonder band reed. De vrachtautocombinatie had geen noemenswaardige schade.

HOOGEVEEN Gistermiddag schaarde op de A37-noordbaan een personenauto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen. De 40-jarige uit Holwerd afkomstige bestuurder was ongeveer 1 kwartier eigenaar van de kort daarvoor gekochte aanhanger toen hij ingehaald werd door een vrachtwagen. Hierdoor werd de aanhangwagen aangezogen door de vrachtauto waardoor de aanhanger begon te slingeren en te scharen. De aanhangwagen sloeg hierna om. De aanhanger raakte zwaar beschadigd.

Alcomobilist

NIEUW WEERDINGE Afgelopen nacht werd de bestuurder van een personenauto op de Oudedijk gecontroleerd. Tijdens nader onderzoek bleek de 26-jarige uit Exloo afkomstige bestuurder een rijontzegging te hebben. Tevens bleek de man alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 380 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Autoinbraak

EELDE Afgelopen nacht werd er ingebroken in een aan de Knottenplat geparkeerde personenauto. Door de achterruit uit de rubbers te snijden heeft de dader de auto kunnen openen. Er werd een radio-cd-speler weggenomen.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

GIETEN Gisteravond zijn twee inbrekers op heterdaad op de Woerdakkers aangehouden. Het gaat hier om een 51-jarige Kampenaar en een 32-jarige Zwollenaar. Nadat een buurtbewoner de politie gebeld had met de melding dat een bestelauto verdacht door de buurt reed werd de betreffende auto geparkeerd en zonder inzittenden op de Woerdakkers aangetroffen. Nadat er door de politie gepost werd bij de auto verschenen na enige tijd de twee inbrekers. De mannen hadden zowel inbrekersgereedschap als sieraden in een tas bij zich. Na aanhouding verklaarden de mannen ingebroken te hebben bij een woning aan de Woerdakkers. Beide heren zijn ingesloten.

Hennepkwekerij opgerold

ASSEN Op een slaapkamer aan de Zilverschoonstraat is gistermiddag een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. 111 hennepplanten en diverse benodigdheden voor de kwekerij zijn inbeslaggenomen. Aan de 22-jarige bewoonster zal een dagvaarding uitgereikt worden. Na controle door Essent bleek dat de stroom op legale wijze werd verkregen.

Aanhouding gezochte

ASSEN Gisteravond werd een 26-jarige Assenaar gecontroleerd omdat hij geen verlichting voerde op zijn bromfiets. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. Tijdens onderzoek aan het bureau bleek dat de man nog diverse geldboetes open had staan. Omdat deze door hem niet betaald konden worden werd de geldstraf omgezet in hechtenis. Voor het rijden zonder licht en verzekering kreeg de man een bekeuring.

Toezicht centrum Meppel

Meppel Gistermiddag werden er 14 bekeuringen uitgedeeld in het centrum van Meppel. De overtredingen bestonden uit het fietsen op de Hoofdstraat, niet parkeren in de vakken, parkeren bij stopverbod, parkeren zonder invalidenparkeerkaart, bromfiets zonder verzekeringsplaat, bromfiets niet voorzien van gele stickers.