Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-12-2002 Autoinbrakenproject Niets erin..., niets eruit

De politie district Den Bosch is op 2 december samen met de gemeente 's-Hertogen-bosch gestart met een integraal project om de auto-inbraken op een aantal zogenaamde "hotspots" terug te dringen. In de maand december zijn op diverse fronten een aantal acties gepland. Bij iedere actiedag worden acht mensen ingezet.

Instrumenten:

De geplande acties zijn gericht op de infrastructuur rondom de hotspots, toezicht op de hotspots en bewustmaking van de parkeerders.

Hotspots:

§ Hekellaan ( Vonk & Vlamterrein) § Zuid-Willemsvaart § Van der Does de Willeboissingel § Tolbrug § Sint Janssingel / Westwal § Havensingel / Buitenhaven

Infrastructuur:

Via de gemeente is zorggedragen dat de bossages rondom de hotspots zijn gesnoeid en de straatverlichting in orde is. Potentiële auto-inbrekers zullen zo beter zichtbaar zijn.

Live-toezicht:

De politie Den Bosch, agenten in opleiding en surveillanten van de afdeling Stadstoezicht houden live toezicht op de hotspots.

Bewustwording parkeerders:

Autobezitters worden terplaatse aangesproken op de wijze waarop ze hun auto achterlaten. Er worden stickers uitgedeeld met de tekst : "Niets erin....Niets eruit". Alle geparkeerde auto's worden gecontroleerd op voor de inbreker zichtbare voor diefstal vatbare voorwerpen. Bij iedere auto wordt een zogenaamde "bon" achtergelaten, waarop de aangetroffen toestand is aangegeven.

De politie Den Bosch en de gemeente denken door deze drietrapsaanpak de burger zelf bewuster te maken van de manier waarop hij/zij, de auto in de binnenstad achterlaat. Op deze wijze wordt het probleem op meerdere fronten aangepakt en zal het aantal slachtoffers van auto-inbraken teruggedrongen kunnen worden.