C&A NEDERLAND

Gulden actie C&A ook volgende week

P E R S B E R I C H T

C&A accepteert nóg een week guldens

AMSTERDAM - vrijdag 6 december 2002 - De afgelopen week kon
bij alle winkels van C&A Nederland worden betaald met de gulden. Door het grote succes van de actie heeft de C&A directie besloten ook gedurende volgende week de 'oude' valuta te accepteren. Het was de bedoeling dat deze actie zou lopen tot en met morgen. Nu zal C&A in alle 81 winkels guldens accepteren tot en met volgende week zondag, 15 december.

De actie is een doorslaand succes. Vele duizenden Nederlanders maakten gebruik van deze gelegenheid om guldens, kwartjes en dubbeltjes om te zetten in mode-aankopen bij één van de C&A winkels. Tegen de verwachting in werd de laatste week rond de vijf procent van de aankopen werd in guldens afgerekend. Edwin Fafié, C&A Nederland: 'Ons winkelpersoneel kreeg van heel veel mensen te horen dat ze ontzettend blij waren met de mogelijkheid om alsnog te betalen met guldens. Nadat dit voorjaar niet meer kostenloos guldens voor euro's konden worden omgewisseld bij de banken, hebben heel veel mensen dus toch nog guldens in huis gevonden. Wij bieden ze de mogelijkheid dit geld nuttig te besteden en daar wordt massaal gebruik van gemaakt.'

Tot en met volgende week zondag 15 december kan in iedere winkel van C&A in Nederland dus nog worden betaald met guldens (muntgeld en biljetten). Als er voor een aankoop te weinig guldens zijn, kan vanzelfsprekend met euro's worden bijbetaald. Wisselgeld wordt in euro's terug gegeven.


--- Noot voor de redactie,